KTP tarrasi kiinni kotietuun

Kotkan KTP-Basket nousi vielä kiinni puolivälierien kotietuun voittamalla kotiparketillaan Uudenkaupungin Korihait 105–94 (48–45).

Toistaiseksi KTP ohitti neljäntenä olevan Joensuun Kataja Basketin keskinäisten otteluiden turvin. Katajalla on vielä tiistaina mahdollisuus kääntää asetelma, kun Joensuussa vierailee runkosarjan päätöskierroksella Kauhajoen Karhu Basket.

Joka tapauksessa on selvää, että juuri KTP ja Kataja kohtaavat perjantaina alkavissa puolivälierissä. Katajan tiistaisesta tuloksesta on kiinni se, kumpi joukkueista saa pudotuspelisarjaan kotiedun.

– Kun pudotuspelit alkavat, niin pitää pystyä voittamaan kotona, pitää pystyä voittamaan vieraissa. Aloitetaan sitten kotona tai vieraissa, niin pelejä pitää voittaa, siitä lähdetään. Turha voivotella menneitä, kotietu oli omissa käsissä, nyt se ei enää ole tässä hetkessä. Ehkä kuitenkin PeKan peliä katson ennemmin kuin Katajan peliä, KTP-luotsi Tomi Kaminen linjasi tiistai-illan suunnitelmistaan Korisliigan sivuilla.

Korihaille tappio tiesi suorasta sarjapaikasta jännittämisen jatkumista vielä vuorokaudella. Niin ikään yhdeksän voittoa keränneellä Kaarinan Ura Basketilla on tiistaina mahdollisuus ohittaa sarjataulukon hännillä Korihait. Ura tarvitsee voiton Lapualta välttääkseen karsintaottelut sarjapaikasta.

– Toivotaan, että tämä oli kauden viimeinen ottelumme. Se ei ole enää meidän käsissä. Pitää katsoa Kobrat–Ura ja toivoa parasta. Toivotaan, että tulos on meille suosiollinen, että kautemme loppuu ja paikka ensi kaudeksi Korisliigassa on turvattu. Erikoinen tilanne, koska pelasimme viimeisen pelimme jo tänään, muut vasta huomenna, Korihaiden päävalmentaja Pedro Monteiro pyöritteli.

KTP:n ja Korihaiden kohtaaminen oli poikkeuksellisen rikkonainen. Yhteensä ottelussa vihellettiin peräti 55 virhettä, 22 KTP:lle ja 33 Korihaille. Korihait päättikin ottelun neljällä pelaajalla, kun Stephon Jelks sai virhetilinsä täyteen viimeisellä minuutilla. Jelksiä ennen Bryan Coleman, Chris Jenkins ja Topias Kuukkanen olivat saaneet jo viidennet virheensä.

Ottelu oli pitkään hyvin tasainen. Päätösneljänneksellä KTP hiljalleen karkasi ratkaisevalle etumatkalle.

– Onnittelut voittajille, ehdottomasti parempi voitti. Tuo meidän pelitapa aiheuttaa vastustajille paljon menetyksiä. Nyt niitä oli 17, mutta niitä olisi voinut olla paljon enemmänkin. Ihan hyvä taistelu näin viimeiseksi runkosarjamatsiksi, ei voitu paremmalle mitään, Kuukkanen mietti.

KTP joutui tulemaan toimeen vielä ilman Donte Thomasia. Thomas on kuitenkin käytettävissä, kun pudotuspelit alkavat viikonloppuna. Kotkalaisjoukkueen tähdeksi nousi tällä kertaa Kevin Langford (28/7). Myös Jalen Jackson (15/6), Joonas Lehtoranta (14/4/4s) ja Tyrell Nelson (18/12) tehoilivat erinomaisesti.

– Suunnitelmamme oli hyökätä heidän prässiään vastaan. Saimmekin muutamia helppoja koreja, kun saimme nopeilla syötöillä prässin purettua, Langford totesi.

Korihait esiintyi jälleen hyvin tasaisesti. Kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pisteille. Jelks (16/9), Kuukkanen (15/1), Jenkins (15/4) ja Mario Edwards (15/4/7s) ylittivät 15 pisteen rajapyykin.

Kotkalaisten katseet kohdistuvat tiistaina Joensuuhun, jossa Kataja tarvitsee voiton Karhu Basketista. Uudessakaupungissa tiistaina siis jännitetään Kobrien ja Uran välisen ottelun lopputulosta.

Lähde: Korisliigan kotisivut