Edelliset kaksi kautta Sheridan Collegessa NJCAA:ta pelannut Noora Parttimaa, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA:n kakkostasolle Black Hills State Universityyn.

Loimaan Korikonkareiden kasvatin toinen kausi junior collegessa oli menestyksekäs, kun Parttimaa takoi Sheridan Collegelle keskimäärin 11,1 pistettä 26,1 minuutissa ottelua kohden. Kauden päätteeksi Parttimaa sai kunniakseen All-Region IX North Team -valinnan.

Nyt Parttimaalla on edessä hyppy kohti Black Hills State Universityä, joka pelaa NCAA:n kakkostasolla.

– Tavoitteet on tietysti korkeat. Haluan, että kaksi seuraavaa kautta on vielä paremmat kuin kaksi edellistä. Pelaajana tavoitteena on saada hyvä ja tärkeä rooli sekä auttaa joukkuetta voittamaan mestaruus, Parttimaa kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Nuorten maajoukkueissa 22 ottelua pelannut Parttimaa on kulkenut pitkän tien kotikonnuiltaan Loimaalta kohti Yhdysvaltojen yliopistoparketteja.

– Noora on tehnyt rohkeita päätöksiä ja luonut omaa polkuaan kohti unelmaansa: Loimaalta lähtö, Nokia, Forssa, HBA ja junior college. Rohkeus ja omistautuminen ovat osuvimmat adjektiivit kuvaamaan Nooraa. Onnittelut Nooralle, naisten maajoukkueen ja HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

– Olen aina kulkenut omaa polkua ja uskonut omaan tekemiseen. Varmasti yksi syy on se, että en ole ikinä liian tyytyväinen, vaan haluan aina lisää ja enemmän. BHSU tuntui oikealta paikalta ja valmentaja todella halusi minut sinne, mikä vaikutti päätökseeni paljon. Tämä on seuraava askel eteenpäin omalla uralla, Parttimaa kommentoi.

Parttimaa on pelannut urallaan kolme kautta Naisten Korisliigaa, joista kaksi Forssan Alussa ja yhden HBA:ssa.