NBA:n pudotuspelit ovat parhaillaan käynnissä, mutta jotain sinne viime vuosina tiukasti kuulunutta puuttuu, kun LeBron Jamesia ei kentällä nähdä. Sen sijaan pudotuspeleissä valokeilat ovat varastanut Kevin Durant.

James siirtyi täksi kaudeksi Los Angeles Lakersiin, joka on vielä pahasti rakennusvaiheessa. Lakersin ja Jamesin jäätyä pois pudotuspeleistä, on se näkynyt negatiivisesti myös tv-katsojien määrässä.

Durant on taas johdattamassa hallitsevaa mestaria Golden State Warriorsia jatkoon Los Angeles Clippersiä vastaan. Golden State johtaa ottelusarjaa 3-1. Kun Jamesia ei pudotuspeleissä nähdä, olisi katseet syytä kohdistaa tarkemmin Durantiin.

– Kaikki nämä tilastot ovat aivan kärjessä. Ihan mieletön show. Mielestäni Durantia pitäisi saada enemmän tienvarsille ja sarjaa profiloitua enemmän häneen, Miika ”Särre” Särmäkari toteaa Unibetin Triplatupla-podcastissa.

Samoilla linjoilla on myös Suomen koripallomaajoukkueessa urallaan pelannut Ville Mäkäläinen, joka ei tunnetusti lukeudu LeBron Jamesin kannattajiin.

– Tämä on ihan uskomatonta. Olen väitellyt tästä jo vuosia, että Kevin Durant on absoluuttisesti parempi koripalloilija kuin LeBron ”itkupilli” James. Hän on taidollisesti ja kaikella tavalla parempi kuin James, joka on ollut ikuisesti idässä ja nyt nähtiin mihin se riittää lännessä, Mäkäläinen täräyttää viitaten itäisen ja läntisen konferenssin tasoeroihin.

– En ymmärrä, miksi ihmiset mollaavat maailman parasta koripalloilijaa (Durantia) noin paljon. Ehkä Durantilla on syynsä siinä, että hän on kaupan (siirryttyään Olkahomasta Golden Stateen) jälkeen menettänyt vähän järkensä ja vedellyt kaikenlaisia kommentteja. Mutta se, mitä hän tekee kentällä, on kovinta suorittamista, mitä olen nähnyt vuosiin.

Golden Statella on mahdollisuus katkaista pudotuspelisarja Clippersiä vastaan ensi yönä Suomen aikaa.