Taistelu 3×3-koriksen Suomen mestaruudesta käynnistyy jälleen

© Kuva: Getty Images

Tokion kesäolympialaisissa maailmalle näyttäytyvän 3×3-koriksen Suomen mestaruudesta pelataan nyt toista kertaa. SM-kiertue huipentuu elokuussa Susijengin juhlamaaotteluiden yhteydessä pidettävään lopputurnaukseen.

3×3-koris on kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n muokkaama ja kehittämä versio katukoripallosta. Nopeaa, näyttävää ja viihdyttävää peliä voi pelata kuka tahansa. Parhaimmille on olemassa tie auki aina maailmankiertueelle asti. Viime vuosina laji on kasvanut kovaa vauhtia maailmalla, ja laji nähdään ensimmäistä kertaa kesäolympialaisissa Tokiossa 2020.

Suomen mestaruudesta kamppailtiin ensimmäistä kertaa viime kesänä, kun kiertuetta pelattiin seitsemällä paikkakunnalla ja jokaisen turnauksen voittaja ansaitsivat paikan finaaliturnaukseen pelaamaan Suomen mestaruudesta.

Historian ensimmäistä 3×3-koriksen naisten Suomen mestaruutta juhli ToPo Rookies. Miesten mestaruuden vei TAT Ballzy Finland, joka pääsi voiton myötä osallistumaan Berliinin Challenger-turnaukseen.

Tämän vuoden kiertue pysähtyy seitsemällä paikkakunnalla ennen kauden päättävää lopputurnausta, joka järjestetään 17.8 Espoossa. Viime vuoden tapaan turnausvoittajat selviytyvät finaaliturnaukseen, joka pelataan elokuussa Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksen yhteydessä.

Sekä naisten että miesten lopputurnausvoittajat palkitaan 3×3-turnausmatkalla ulkomaille. Kohteet tarkentuvat myöhemmin.

SM-kiertue järjestetään aina kunkin kaupungin oman katukoriksen yhteydessä; Katukoris on kaikille avoin turnaus, mutta 3×3 SM-osakilpailu on yhtenä päivänä pelattava FIBA:n alainen kilpasarja. SM-kiertue on kaikille avoin ja siinä kilpaillaan sekä naisten että miesten sarjassa.

Mikä ihmeen 3×3?

3×3-koriksen ja perinteisen katukoriksen suurimmat erot löytyvät pelinopeudesta sekä tuomareista. Hyökkäysaika on 12 sekuntia, minkä lisäksi nopeutta lisää se, että korin jälkeen ei tule ball-checkia tai taukoa. Peli jatkuu korin tai pallonhallinnan vaihtumisen jälkeen heti ja hyökkäävä joukkue voi heittää heti, kun pallo on käynyt kolmen pisteen viivan takana. Ottelua tuomitsee 1-2 tuomaria ja pöytäkirjaa pidetään tavallisen 5vs5-koripallon tapaan.

Joukkueet pelaavat kiertueilla paikasta finaalivaiheeseen, mutta samanaikaisesti pelaajat keräävät henkilökohtaisia ranking-pisteitä itselleen virallisista FIBA:n 3×3-turnauksista. Pelaajien ranking julkaistaan FIBA:n 3×3-sivuilla, ja listauksien avulla pelaajat voivat seurata omaa kehittymistään maakohtaisesti sekä kansainvälisesti.

SM-kiertuepaikkakunnat:
Helsinki 2.6.
Salo 8.6.
Lappeenranta 16.6.
Tampere 6.7.
Oulu 13.7.
Pori 15.7.
Jyväskylä 9.8-10.8.

SM-finaaliturnaus
Espoo 17.8.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.