Lauri Markkanen kertaa mennyttä kauttaan – ”Olisin voinut pelata paremmin”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkasen toinen kausi NBA:ssa oli täynnä ylä- ja alamäkiä. Markkasen mielestä viime kaudesta jäi parannettavaa.

Harjoitusleirillä sattunut loukkaantuminen piti hänet pitkään sivussa alkukauden ajan ja kyynärpäävamma vaivasi pitkään. Lopulta kausi päättyi kohonneen sykkeen tuomaan pakkolepoon.

– Oli paljon ylä- ja alamäkiä ja voin sekä aion oppia. Olen sanonut sen aiemmin; toinen kausi on vaikea, kun vastustajat sopeutuvat sinuun etkä pääse yllättämään ihmisiä enää. Kausi oli minulle suurimmaksi osaksi pettymyksellinen, kun missasin niin monta peliä.

Bullsin kausi oli vaikea, sillä voittoja kertyi vain 22 ja tappioita 60. Markkasen mukaan joukkue alisuoritti kaudella.

– Niillä jätkillä mitä meillä on nyt, meidän pitäisi olla pudotuspelijoukkue. Meidän vain pitää tulla yhteen. Minulle oli vaikea katsoa, kun emme pärjänneet minun ollessa sivussa enkä voinut auttaa. Yritin parhaani auttaa ja meillä oli hyvä kuukausi (helmikuu), mutta olisin voinut pelata parempi. Kilpailijana, tunnen voineeni olleeni parempi, Markkanen analysoi Bullsin sivuilla.

Viime kesän aikana Markkanen teki kovasti töitä kroppansa eteen, mutta harjoituskausi sai ikävän käänteen heti alkuun, kun hän loukkasi kyynärpään. Tulevaan kesään Markkanen lähtee selkeä tavoite mielessään.

– Oli tietenkin pettymys, kun olin ensimmäiset melkein kolme kuukautta sivussa ja kesti aikansa tulla takaisin. Sen jälkeen aloin päästä vähän vauhtiin, mutta sitten tulivat jälleen vastoinkäymiset. Oli vaikea, kun meillä oli ikään kuin toinen harjoitusleiri kesken kauden, mutta mielestäni olimme ihan ok.

– Tiedän, että jokainen sanoo, että pitää työskennellä kaikessa, mutta aion todellakin saada kroppani valmiiksi pitkää kautta varten ja toivottavasti pudotuspelejä varten myös. Sanoin ennen kauden alkua, että tavoitteeni on pelata kaikki 82 ottelua, joten tulen tekemään töitä kroppani eteen, jotta se olisi valmis ja toimisi kentällä myös. On paljon asioita joita minun täytyy tehdä paremmin, mutta tasaisuus on isoin asia ja kuinka voin tehdä sen joka ilta.

NBA:n tähdistöottelu pelataan ensi vuonna Chicagossa ja se on yksi Markkasen ensi kauden tavoitteista.

– All-Star -pelin pelaaminen Chicagossa on motivaatio. Se on aina ollut tavoitteenani. Teen niin paljon töitä kuin mahdollista, että pääsisin sinne. En kuitenkaan ota lisäpaineita siitä, että minun täytyy päästä sinne. Tunnen velvollisuudekseni tulla paremmaksi, en tunne velvollisuudekseni olla All-Star -pelaaja. On velvollisuuteni tulla paremmaksi jokaisella osa-alueella ja tehdä töitä joukkueelle.

Bulls osoitti ajoittain iskukykyään, mutta joukkue kärsi kauden aikana useista loukkaantumisista.

– Meillä oli hyvä pätkä, mutta meidän täytyy saada homma toimimaan. Meillä ei ollut montaa peliä, missä kaikki pelaajat pelasivat, mutta kun katsoin pukuhuonetta, näin lahjakkuutta. Meidän olisi pitänyt olla pudotuspeleissä tällä kaudella terveillä pelaajilla, joten olemme sen takia pettyneitä. En näe miksei (ensi kaudella). Et koskaan tiedä mitä kesällä tulee tapahtumaan, mutta uuden pelaajan lisäämisen pitäisi auttaa meitä entistä enemmän, Markkanen päätti.