Susiladiesin pelurilla menestyksekäs kausi Islannissa – ”Olen hirvittävän tyytyväinen että lähdin”

© Kuva: fiba.com

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

KR raivasi tiensä kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti neljän parhaan joukkoon runkosarjassa ja sai vastaansa runkosarjan voittaja Valurin. KR pisti tiukasti hanttiin ennakkosuosikille, mutta kausi päättyi lopulta otteluvoitoin 1-3.

– Kaikki pelit olivat loppuun saakka tiukkoja ja pelit olisivat voineet kääntyä miten vain. Heillä oli enemmän kokoa, jota he pystyivät hyödyntämään eikä meillä ollut sellaista selkeää isoa pelaajaa. Heillä oli myös laajempi rotaatio ja meillä oli pelaajia, jotka olivat aika isoilla minuuteilla, välierissä keskimäärin 35 minuuttia ottelua kohden urakoinut Kesänen kertaa välieräparin ratkaisua.

Kesänen on totuttu näkemään pelintekijän paikalla, mutta tällä kaudella hänelle tuli enemmän vastuuta pisteistä. Uuteen pelipaikkaan totuttelu vei aikansa, mutta varsinkin loppukaudesta Kesänen äityi hurjaan vireeseen. Kun runkosarjan pistekeskiarvo oli 8,3, niin pudotuspeleissä Kesänen merkkautti komeasti keskimäärin 19,3 pistettä.

– Pelasin hieman eri tavalla kuin aiemmin. Ennen olen ollut ykkösenä ja tehtävänä pyörittää peliä ja rakentaa muille ratkaisupaikkoja, mutta nyt olin enemmän korin tekijä, pelasin 1 vastaan 1 -pelejä ja heitin enemmän. Oli virkistävää kokea uutta pelipaikkaa ja varsinkin loppukaudesta sain uuden vaihteen silmään ja se meni ihan mallikkaasti, Kesänen miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Aiemmin 2,5 kautta Espanjassa pelannut Kesänen nautti ajastaan Islannissa ja sen nopeatempoisesta pelityylistä.

– Tämä oli tosi hyvä kokemus ja olen hirvittävän tyytyväinen että lähdin. Tämä oli positiivinen kokemus, sarja oli kilpailullinen, hyviä pelaajia eikä yksikään peli ollut ennalta arvattavissa miten käy. Koristyyli oli erilainen kuin mihin olin tottunut, kun peleissä heitettiin ja juostiin paljon ja pelit olivat todella kovatempoisia.

Oman mielenkiintonsa toi myös Islannin liigan pelipäivät, kun pelit pelattiin pääasiassa keskiviikkoisin.

– Se tuntui vähän hassulta, kun yleensä pelit ovat olleet lauantaisin ja joskus ehkä keskiviikkoisin. Nyt torstai tuntui aina vähän sunnuntailta. Siihen oli vähän totuttelemista.

Pelaamisen ohella Kesänen toimi myös juniorijoukkueen valmentajana. Valmentaminen toi sopivaa vastapainoa pelaamiselle.

– Tykkäsin siitä ihan hirveästi. Muutama torstai pelastui, kun oli treenit ja se oli koriksen iloa suurimmillaan. Jokaisesta lay-upista tuuletettiin ja pelaajat riemuitsivat, niin eihän siinä voinut enää harmitella edellispäivän tappiota, naureskelee Kesänen.

Valmentaminen ei ole Kesäselle täysin vieras asia, sillä hänellä on kesäisin Suomessa nimeään kantava koripallokoulu ja lisäksi hän käy vierailemassa muiden leireillä vetämässä harjoituksia. Valmentaminen kiinnostaa, mutta keskittyminen on vielä täysin pelaamisessa.

– Katsotaan valmentamista sitten myöhemmin. Nyt se oli kuitenkin ihan kivaa pelaamisen ohella. Olen tykännyt siitä ja tekisin sitä jatkossakin, jos se on mahdollista. On tärkeä antaa nuoremmille takaisin sitä mitä olen urani aikana oppinut.

Kesäsen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Jatkaminen Islannissa ei ole suljettu pois, mutta katseet ovat myös muualle.

– Nyt hengähdetään hetki ja mietitään mitä sitten tekisi. Toisaalta en tiedä miksen voisi tulla tännekin takaisin. Katse on avoin ja täytyy katsoa mitä mahdollisuuksia on. Tämä oli hyvä kokemus kaiken kaikkiaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!