17-vuotiaiden poikien SM-kulta Helsinkiin – ”Pojilla on kivaa keskenään kentällä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Sykki pääsi juhlimaan 17-vuotiaiden poikien SM-kultaa kaadettuaan Tapiolan Hongan suoraan kahdessa loppuottelussa. Mestaruuden ratkaissut toinen kohtaaminen päättyi Sykin 87-109 (34-57) -vierasvoittoon.

Helsinkiläisjoukkue Sykki otti heti ottelun alusta lähtien käskyttäjän roolin ja karkasi jo puoliajalle mentäessä mukavaan johtoon. Honka paransi peliään ottelun edetessä, muttei kovasta vastuksestaan huolimatta pysynyt vieraiden matkassa. Sykki painoi kovalla intensiteetillä loppuun saakka ja vei voiton ja mestaruuden lopulta 22 pisteen erolla.

– Joukkueessa on mieletön määrä henkilökohtaista taitoa, mutta mestaruuden voittaminen vaatii nimenomaan Joukkuetta isolla J:llä. Kokonaisvaltainen yhdessä tekeminen molemmissa päissä mahdollisti mestaruuden. Joukkueesta paistaa läpi se, että pojilla on kivaa keskenään kentällä ja sen ulkopuolella, Sykin valmentaja Aleksi Keijonen kommentoi.

Mestaruusjoukkueen tehokkain pelimies oli huimat yhdeksän kolmen pisteen heittoa pussittanut Anton Suomalainen (31/4). Mainiolla pelipäällä olivat myös komean tilastorivin tehtaillut Mikko Savolainen (30/10/9s) sekä kentän molemmissa päissä urakoinut Kalle Koponen (19/3). Hongan riveistä kovaa taistelutahtoa uhkuivat Lauri Kallio (21/6) ja Jan-Viljam Homanen (19/6).

Lähde: Koripalloliiton tiedote