Lahti Basketball raivasi tiensä kauden päätteksi koripallon 1A-divisioonasta Korisliigaan. Pudotuspelien alkuvaiheessa LaBa joutui siirtämään avausotteluaan Jyväskylä Basket Academya vastaan flunssa-aallon takia.

Lahtelaisten onneksi JBA suostui ottelusiirtoon, sillä tilanne oli sen verran poikkeuksellinen. Päävalmentaja Petri Velling kertoi ottelusiirron taustat Unibetin Triplatupla-podcastissa.

– Meillä oli viisi äijää 39 asteen kuumeessa. Kolme pelaajista oli avausviisikon pelaajia ja kaksi muuta olivat kuudes ja seitsemäs pelaaja.

– Yksi oli koko edeltävän viikonlopun kipeenä. Sitten maanantaiaamuna tuli kaksi lisää ja tiistaina vielä kaksi lisää. Edelleen pitää kiittää JBA:ta siitä, että heiltä löytyi urheiluhenkeä ja he suostuivat siirtoon. Se oli aika pitkä ja haastava viikko. Meillä oli torstain valmistavassa harjoituksessa viisi pelaajaa pelikunnossa. Perjantaille saatiin sitten flunssaiset ja sairaat pelaajat raavittua jotenkin mukaan, Velling kertoi Triplatuplan haastattelussa.

Vellingin mukaan suurin huoli oli se, että miten pelaajat jaksavat pelata, kun koko viikkona ei pystytty harjoittelemaan kunnolla. Yöuniaan Velling ei kuitenkaan menettänyt. Mikäli JBA ei olisi suostunut ottelusiirtoon, tilanne olisi voinut olla tukala.

– Sitten me olisimme pelanneet sen pelin, ei siinä.