Suomalaislupaus siirtyy huippuyliopistoon – ”Olen tosi onnellinen tästä mahdollisuudesta”

© Kuva: Ilari Isotalo

Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua siirtyi Yhdysvaltojen lukiosarjoihin kaksi kautta sitten. Nyt edessä on harppaus yliopistotasolle ja Tennesseen arvostettuun yliopistoon.

Viime kaudella Olivier Nkamhoua edusti Bishop Walsh Schoolia, joka pelasi Yhdysvaltojen lukiosarjoja.

– Ensimmäinen kauteni meni loukkaantumisen takia piloille, mutta toinen vuosi oli kaikin puolin onnistunut. Meillä oli viime kaudella uusi joukkue, jossa kaikki pelaajat olivat uusia. Pelasimme ehkä vähän enemmän eurooppalaisempaa korista kuin kohtaamamme joukkueet, mutta olimme silti atleettinen joukkue, Nkamhoua summaa Koripalloliiton tiedotteessa.

203-senttinen laituri tilastoi viime kaudella 17 pistettä ja 9,5 levypalloa ottelua kohden.

– Oma kauteni sujui hyvin. Jos vertaa siihen, missä olin kauden alussa ja kuinka paljon pystyin kehittymään kauden aikana. Pystyin kasvamaan kokonaisvaltaisesti pelaajana.

Tennessee sijoittui päättyneellä kaudella NCAA:n lopputurnauksessa 16 parhaan joukkoon. Joukkue on vuosien varrelta tuttu näky lopputurnauksessa.

– Tennesseen yliopistoon pääseminen oli todella iso yllätys minulle. Olen tosi onnellinen tästä mahdollisuudesta. Kaikki tulee jatkossa olemaan uutta. On oltava valmiina kehittymään niin koripallon kuin opiskelujenkin puolella.

Vuonna 2000-syntynyt Nkamhoua edusti ennen Yhdysvaltoihin lähtöä kaudella 2016-17 Helsingin NMKY:tä niin miesten 1. divisioona A:ssa kuin alle 19-vuotiaiden SM-sarjassa. Hän on pelannut 20 alle 16-vuotiaden maaottelua.

Olivier Nkamhouan isä Christian pelasi 2000-luvun alkupuolella FoKoPossa, Visa-Basketissa, Team Componentassa ja Rekolan Urheilijoissa. Hän voitti divarin levypallotilaston kahdesti.

Nkamhoua on viihtynyt Yhdysvalloissa ja hän on valmis seuraavaan haasteeseen.

– Toistaiseksi kaikki on mennyt täällä todella hyvin. Olen päässyt hyvin tahtiin ja peli on ollut liikkuvampaa ja atleettisempaa, joka on sopinut minulle. Jatkossa pitää kuitenkin treenata enemmän kuin koskaan aiemmin. Oikotietä ei ole, Nkamhoua toteaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote