Kova siirtopommi Korisliigassa – Susijengin kapteeni palaa Suomeen

© Kuva: fiba.com

Suomen miesten koripallomaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Shawn Huff ja Helsinki Seagulls ovat tehneet kolmen vuoden mittaisen sopimuksen. Huff palaa Korisliigaan Saksan Bundesliigassa pelaavasta Skyliners Frankfurtin joukkueesta.

Helsingistä lähtöisin olevalta Huffilta löytyy kattava yli 300 ottelun ansioluettelo Euroopan kovimmista pääsarjoista Kreikasta, Italiasta, Ranskasta, sekä Saksasta, jonka lisäksi 35-vuotias laituri on pukenut Suomen maajoukkuepaidan ylleen 194 kertaa.

Huff iloitsee paluustaan kotikaupunkiinsa.

– Helsinkiläisenä ja etenkin Kisahallin kasvattina on ilo palata takasin Suomeen edustamaan omaa kotikaupunkia ja Seagullsia, Huff toteaa seuran tiedotteessa.

Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja Aku Perho on iloinen Huffin sopimuksesta.

– Eihän tästä sopimuksesta voi olla kuin innoissaan. On aika harvinaista saada Shawnin kaltainen pelaaja Suomeen ja vieläpä omaan joukkueeseen. Hänen tuomansa johtajuus, taito ja kokemus ovat omaa luokkaansa, sen me kaikki olemme lukuisissa Susijengi-peleissä päässeet todistamaan. Hän, Tuukka ja Ricky muodostavat väkevän pohjan tulevalle joukkueellemme.

Kotikaupunkiinsa palaavan ToPo-kasvatin ura käynnistyi menestyksekkäästi Espoon Hongassa Suomen Cup -mestaruuteen ja SM-kultaan päättyneellä Korisliiga-kaudella 2001-2002. Hongan riveissä palkintokaappiin kerääntyi myös toinen SM-kulta kaudelta 2002-2003, sekä kokemusta Korisliigasta 134 ottelun edestä.

Tie Euroopan huippusarjoihin avautui Valparaison yliopistosta, jossa NCAA-yliopistosarjassa neljän kauden aikana antamiensa näyttöjen jälkeen (108 ottelua) Huff sai sopimuksen Kreikan pääsarjassa pelaavasta BC Maroussista, josta jo kymmenen vuotta kestänyt ammattilaisura Euroopan kovimmilla koriskentillä alkoi.

– Olen luonnollisesti erittäin tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen. Susijengin pitkäaikainen kapteeni tulee olemaan tärkeä palanen tulevaa joukkuetta rakennettaessa, sekä kentällä että sen ulkopuolella, Helsinki Seagullsin urheilutoimenjohtaja Toni Leppänen kommentoi.

Lähde: Seagullsin tiedote