Petteri Koposen silmissä siintää mestaruus – ”Meillä on hyvät mahdollisuudet”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

Bayern München dominoi Bundesliigan runkosarjaa hävittyään kauden aikana ainoastaan kolme ottelua ja varmistettuaan runkosarjan ykköspaikan jo muutama kierros ennen loppua. Bayern pystyi pitämään tasonsa läpi kauden, vaikka myös Euroliiga painoi päälle.

– Runkosarja meni osaltamme tosi hyvin, kun ottaa huomioon, että pelasimme samaan aikaan Euroliigaa. Se on kuitenkin aika rankka puristus, kun on paljon matkustamista ja pelejä. Suoriuduimme hyvin, ja varmistimme runkosarjan voitonkin aika aikaisessa vaiheessa. Nyt kaikki tavoitteet ovat edessäpäin ja toivottavasti menemme päätyyn asti, Koponen toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Bayern on hallitseva mestari eikä siltä odoteta muuta kuin mestaruuden uusimista. Koponen muistuttaa mestaruuden olevan kovan työn takana.

– Totta kai tiedostamme tavoitteet ja odotukset, mutta ei mestaruuden voittaminen helppoa tule olemaan. Oldenburg, Bamberg ja ALBA ovat varmasti ne kovimmat uhkaajat. Vechta oli yllätysjoukkue, mutta uskon Bambergin voittavan heidät pudotuspelien avauskierroksella. Lähdemme ennakkosuosikkeina ja meillä on kotietu loppuun asti. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen.

Bayernin vastustajaksi pudotuspelien avauskierroksella tulee Bundesliigan tämän kauden yllätysjoukkue Braunschweig. Viimeisestä pudotuspelipaikasta käytiin kovaa taistelua viimeiselle kierrokselle saakka ja mukana taistelussa oli myös Shawn Huffin sekä Gordon ja Daniel Herbertin Frankfurt. Verrattain pienellä budjetilla operoinut Braunschweig taisteli loppumetreillä pudotuspelipaikan itselleen.

– He ovat pelanneet hyvän kauden ja ylittivät odotukset. Meidän pitää pystyä pelaamaan hyvin eikä keskittyminen saa herpaantua. He varmasti yrittävät keksiä jotain kikkailua meidän varalle ja meidän on pysyttävä hereillä.

Koponen pelaa ensimmäistä kauttaan Bayern Münchenissä ja on takonut tasaisesti sekä minuutteja että tehoja. Koponen käytti saamansa 18,5 minuuttia ottelua kohden tehokkaasti 8,9 pisteen, 1,9 syötön ja 1,2 levypallon keskiarvoilla. Koponen oli erityisen tarkkakätinen, sillä kakkoset menivät sukan läpi yli 50 prosentin tarkkuudella ja kolmen pisteen heittojen tarkkuus oli komeasti 40,3 prosenttia.

– Olen saanut tällä kaudella aika lailla saman määrän minuutteja peleissä. Ymmärrän valmentajaa, että hän haluaa pitää isoa rotaatiota, mutta joskus toivoisi enemmän minuutteja silloin kun peli kulkee. Kokonaisuudessaan olen pelannut mielestäni ihan hyvin ja käyttänyt minuuttini tehokkaasti. Heitot ovat menneet vaikeistakin paikoista aika hyvin sisään ja toivottavasti se jatkuu myös pudotuspeleissä.

Bundesliigan välieriin pääsee kolmella voitolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote