Petteri Koposen Bayern München raivasi tiensä Bundesliigan välieriin suoraan kolmessa ottelussa. Jamar Wilson taistelee Liettuan liigassa pronssimitalista ja Espanjassa runkosarja saatiin pelattua.

Bayern München ei antanut Braunschweigille yllätyssaumoja, kun runkosarjan voittaja ja hallitseva mestari eteni välieriin suoraan kolmessa pelissä.

Bayern haki ensin viikolla 84-74 (46-35)-voiton vieraskentällä. Koponen heitti tarkasti 13 minuutissa 13 pistettä ja sai tilastoihinsa myös levypallon, kolme syöttöä ja kaksi riistoa.

Koponen oli jälleen vireessä kolmannessa ja ratkaisevaksi jääneessä ottelussa, kun hän sukitti kaikki viisi kolmen pisteen heittoaan sisään kasaten 15 pistettä. Tilastoihin merkittiin lisäksi kolme levypalloa ja kolme syöttöä.

Wilson taistelee pronssista

Liettuan liigan välierissä Wilsonin Lietkabelis ei pystynyt pistämään kampoihin suurseura Zalgirikselle, vaan taipui suoraan otteluvoitoin 2-0.

Zalgiris voitti kotikentällään ensimmäisen kohtaamisen selvästi 78-58 (36-32). Wilson oli joukkueensa paras pistemies 14 pisteellä ja operoi muutenkin tehokkaasti viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.

Lietkabelis ei pystynyt haastamaan Euroliiga-joukkuetta myöskään kotikentällään, kun Zalgiris jyräsi finaaliin 84-63 (39-32)-voitolla. Wilson oli jälleen Lietkabelisin ykköstähti 18 pisteen, kolmen levypallon ja yhden syötön saldoilla.

Lietkabelisin kausi jatkuu vielä pronssitaistelulla Neptunasia vastaan. Pronssimitali saa itselleen kolmella voitolla.

Salin ja Murphy Espanjan liigan pudotuspeleihin

Sasu Salinin Malaga päätti runkosarjan 72-66 (40-38)-voittoon Andorrasta. Salin oli ottelussa sivussa alaraajavamman takia. ”Malmin roskisdyykkari” tilastoi runkosarjassa tilastoikseen 8,2 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,3 syöttöä 22 minuutin peliajalla.

Malaga sijoittui viidenneksi ja kohtaa puolivälierissä Valencian.

Erik Murphyn Manresa puristi niin ikään pudotuspeleihin, vaikka hävisi viimeisessä pelissään Zaragozan vieraana 74-83 (33-38). Murphy kärsi vielä alaraajavammasta eikä pelannut ottelussa. Kesken kauden Manresan riveihin siirtynyt Murphy sai runkosarjassa tilastoikseen 6,8 pistettä, 3,2 levypalloa ja yhden syötön 18 minuutin peliajalla.

Manresa pääsee kovaan testiin puolivälierissä, kun se kohtaa runkosarjan voittaja Real Madridin.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg hävisi pudotuspelien avauksessa Dijonille selvästi 62-94 (29-42). Välierään vaaditaan kaksi voittoa.