Helsinki Seagulls on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen kahteen perättäiseen Korisliiga-mestaruuteen Kauhajoen Karhu Basketin luotsanneen Jussi Laakson. Joukkueen valmennusjohdon täydentää kansainvälistä kokemusta Saksasta hankkinut Vesa Vertio, joka saapuu Seagullsiin Bundesliigassa pelaavasta Crailsheim Merlinsin joukkueesta.

Riihimäellä valmennuksen ensiaskeleensa ottanut 42-vuotias Laakso on toiminut Korisliigassa Karhu Basketin valmentajana kaudesta 2015 saakka ensin apuvalmentajan roolissa, jonka jälkeen hänet nimitettiin päävalmentajaksi seuran historian ensimmäiseen mestaruuteen päättyneellä kaudella 2017-2018. Samaisella kaudella hänet palkittiin Korisliigan vuoden valmentaja palkinnolla.

Tuoreelta Seagulls-päävalmentajalta löytyy vahva historia myös naiskoripalloilun puolelta, jossa hän toimi päävalmentajana kausilla 2002-2013. Lappeenrannan Catzin, Helsingin NMKY:n. Hongan Akatemian, sekä Tapiolan Hongan naisjoukkueiden päävalmentajana toimineen Laakson palkintokaapista löytyy tuoreiden Korisliigan kultamitaleiden lisäksi kaksi naisten SM-pronssimitalia vuosilta 2008 (NMKY) ja 2013 (Tapiolan Honka).

– Pääsarjajoukkue, pääkaupungissa ja rinnalla työtä tekemässä hienoja ammattilaisia. Tämä on sellainen kombinaatio, josta ei oikein pysty kieltäytymään. Jo tammikuussa tiesin, että muutan takaisin Helsinkiin lähemmäs lähimpiä ihmisiäni. Helmikuussa Karhu Basket julkaisi ratkaisuni ja uuden päävalmentajansa, jonka jälkeen Seagulls oli minuun yhteydessä. Asiat etenivät rauhallisesti, mutta varmasti, Laakso kertoo Seagullsin tiedotteessa.

Kattavan seurajoukkueuran lisäksi Laakson CV:stä löytyy maajoukkuekokemusta naisten maajoukkueesta, sekä alle 15,16 ja 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueiden valmentamisesta peräti 17 vuoden ajalta. Tammikuussa 2019 Laakso nimitettiin 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajaksi.

Laakso suuntaa kohti Seagullsin työtehtäviä kiitollisin mielin.

– Olen kiitollinen Karhu Basketille ja ennen kaikkea Vesa Ojalalle, että uskoi kokemattomaan päävalmentajaan. Ilman häntä tuskin oltaisi tässä tilanteessa.

– Nyt oli kuitenkin aika tehdä muutoksia henkilökohtaisella puolella elämässäni, sen vuoksi muutto Kauhajoelta tuli ajankohtaiseksi. Kuten jo aikaisemmin sanoin, minua on kohdeltu täällä kuin omaa poikaa, joten minulle jää erittäin hyvät muistot paikkakunnasta ja kauhajokisista ihmisistä, Laakso kiittää.

Toimitusjohtaja Aku Perho kommentoi tyytyväisenä uuden päävalmentajan saapumista Seagullsiin.

– On selvää, että Jussin kohdalla teot puhuvat puolestaan. Kun mies on voittanut kaksi liigamestaruutta peräkkäin, pitää olla erittäin tyytyväinen, että hän valitsee meidät. Jussi on hyvin omistautunut työlleen ja omaa laajat verkostot koripallomaailmassa, mikä on kiistatta iso etu näissä hommissa. Vaikka täytettävänä on suuret saappaat uskon, että Jussi on oikea mies Mikon hyvää työtä jatkamaan.

Vesa Vertio saapuu Seagullsin valmennusjohtoon Saksan pääsarjassa pelaavasta Crailsheimin joukkueesta. Kolme vuotta joukkueen valmennustehtävissä toiminut Vertio oli mukana nostamassa joukkuetta Saksan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta (Pro A -liigasta) pääsarjaan, Bundesliigaan, toisella kaudellaan 2017-2018 yhdessä päävalmentaja Tuomas Iisalon kanssa.

Ennen Saksaan siirtymistä 36-vuotias Vertio toimi kymmenen vuoden ajan Tapiolan Hongan C- ja B-ikäluokkien päävalmentajana, sekä apuvalmentajana A-junioreissa ja Hongan miesten divarijoukkueessa. Tämän lisäksi Vertio on tuttu kasvo myös Suomen nuorten maajoukkueiden valmennuskaartista.

– Seagullsin työtarjous oli kiinnostava ja kolmen Saksassa vietetyn vuoden jälkeen siihen oli helppo tarttua. Kisahallista minulla on paljon hienoja kokemuksia jo juniorivuosilta pelaajana ja katsojana. On tosi mukavaa palata Stadiin, kommentoi Vertio tyytyväisenä siirtymisestään Seagullsiin.

Helsinki Seagullsin urheilutoimenjohtaja Toni Leppänen on tyytyväinen valmentajakaksikkoon.

Vesa Vertio oli alusta asti päävalmentaja Jussi Laakson ykköstoive Seagullsin toiseksi valmentajaksi. Tältä pohjalta lähestyimme Vesaa ja heti ensimmäisissä keskusteluissa kävi selväksi, että ajatusmaailmat tulevasta Gullsista ovat samansuuntaiset. Kun vielä yksityiskohdatkin saatiin hiottua kuntoon, niin on hienoa saada toivottaa stadilainen tervetulleeksi Stadiin!

Iloisia sopimusuutisia lisää myös tieto, että joukkueen pitkäaikainen luotto-osteopaatti Aleksi Hakanto jatkaa tehtävissään myös syksyllä alkavalla Korisliiga-kaudella 2019-2020. Laajaa arvostusta ympäri koripallomaailman nauttiva Hakanto on toiminut tehtävässään jo vuodesta 2015 asti.

– Aleksi on aina ollut erittäin tärkeä osa joukkueemme hyvinvointia. Hän on tinkimätön ammattilainen ja ennen kaikkea joukkueen yhteen sitova voima. Aleksi edustaa jatkuvuutta valmennusryhmässämme, mikä on aina tärkeää. Onneksi Allu päätti jatkaa meillä, vaikka kysyntää hänellä riittää, Perho iloitsee.

Helsinki Seagulls suuntaa kohti kesää ja tulevaa Korisliiga-kautta vahvalla pohjalla. Valmennusjohdon vahvistumisen lisäksi joukkue on kiinnittänyt jo joukkueeseensa jatkosopimukset kirjoittaneet Tuukka Kotin, Timo Heinosen ja Ricky Waxlaxin, joiden lisäksi joukkueen vahvuuteen liittyvät Susijengin kapteeni Shawn Huff ja kaksinkertainen Korisliigan mestari Ilari Seppälä.