Korisliigassa kolme vuotta viikinkipurtta luotsannut Joonas Iisalo sai Saksan Bundesliigasta sopimuksen, josta ei voinut kieltäytyä ja Vilppaan oli lähdettävä valmentajamarkkinoille. Uusi päävalmentaja on nykyään Ruotsin Helsingborgissa asuva Ville Tuominen (37), joka aloittaa valmennuspestinsä Salossa elokuussa.

Tuomiselta ei koripallo ei jää sivuun kesän aikanakaan, sillä Tuominen on mukana Suomen U15 -poikien valmennusryhmässä.

Helsingistä kotoisin olevalla Tuomisella on takanaan oma pelaajaura. Hän edusti Torpan Poikia ja Team Componentaa ennen siirtymistään valmennuspuolelle. Valmennusura alkoi ToPossa akatemian päävalmentajana sekä liigajoukkueen apuvalmentajana ja jatkui BC Nokian päävalmentajana I divisioonassa. Avauskosketus Korisliigaan tapahtui kaudella 2102-2013 Tampereen Pyrinnössä, josta jäi käteen Liigacupin voitto.

Tampereelta Tuomisen tie vei kahdeksi kaudeksi Tanskan mahtiseura Bakken Bearsin peräsimeen ja avauskaudella hän luotsasi ”tanskankarhut” maansa mestaruuteen. Kaudella 2015-2016 valmennushommat vaihtuivat Joensuun Katajan toiminnanjohtajan tehtäviin, mutta perhesyyt eli Tanskasta löytynyt vaimo vetivät miehen takaisin juuttien maahan ja vuonna 2016 Tuominen toimi Tanskan naisten maajoukkueen päävalmentajana.

Paluu Suomeen oli edessä joulukuussa 2016, kun hän palasi Korisliigan BC Nokian puikkoihin. Nokialla hän valmensi tämän vuoden helmikuuhun saakka, jolloin seura irtisanoi sopimuksen ja BC Nokia pelasi loppukauden Tero Vasellin alaisuudessa. Tuominen palasi vaimonsa luokse Tanskaan ja nykyään aviopari asustelee Ruotsin Helsingborgissa. Sinne Tuominen palaa myös Vilppaan kauden jälkeen.

– Vilppaan tekemä tarjous sopi omiin suunnitelmiini täydellisesti. Tämä on vaimolle luvattu asia, jolla kymmenen kuukauden lisenssi kotoa irtosi. Vaimo jää työasioiden vuoksi Helsingborgiin ja itse tulen tekemään töitä Saloon, valottaa Tuominen yhden vuoden sopimustaan seuran sivuilla.

Ville Tuomisella on valmentajana koossa 146 liigaottelua neljältä eri pelikaudelta ja voittoprosentti on 54.1% (79 voittoa – 67 tappiota).

Tuominen matkaa Saloon hyvillä mielin.

– Todella hyvillä mielin. Tämä on hieno mahdollisuus päästä valmentamaan organisaatioon, joka on ottanut isoja harppauksia eteenpäin ja näyttää nykyään muille seuroille suuntaa, miten asioita pitää tehdä. Tarkoitus oli alun perin siirtyä akatemia- ja juniorivalmennuksen pariin Helsingborgissa, josta olemme juuri hankkineet asunnon, enkä ollut muita hommia katsellutkaan. Vilppaan tarjous sai kuitenkin innostumaan vielä vuodeksi ja Metten kanssa yhteinen elämä jatkuu sitten ensi keväänä Ruotsissa, Tuominen jatkaa.

– Olen aina ihaillut Salohallin upeaa tunnelmaa ja onkin hienoa päästä nauttimaan siitä kotipenkin puolelta. Tavoitteena on koota joukkue, joka tulee pelaamaan vauhdikasta ja aggressiivista koripalloa. Tällä kaudella Vilppaalla oli ihan taitava joukkue, mutta vauhti ja urheilullisuus puuttui. Ensi kaudella materiaalimme pysyy laajana ja sitä täytyy pystyä hyödyntämään. Se on meidän vahvuus. Ulkomaalaispelaajilta tullaan edellyttämään urheilullisuutta ja aggressiivisuutta. Hienoa, että kotimainen pelaajarunko pysyy kasassa ja Kantosen Henkkaa olenkin valmentanut jo vuosina 2008-2010. Rannikon Teemun pelaamista ihastelin ensi kerran 1990-luvun puolivälissä Scania cupissa. Teemua en ole koskaan valmentanut, mutta Joensuussa oltiin toki vuoden verran tekemisissä. Yhteistyö hänen kanssaan kiehtoo todella paljon, Tuominen myöntää.