18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelle niukka tappio – ”Tytöt pelasivat hyvin”

© Kuva: Ilari Isotalo

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue ja Turkki pelasivat toisen ottelun peräkkäisinä päivinä. Keskiviikkona kuuden pisteen voiton saalistanut Suomi joutui torstaina taipumaan Turkin käsittelyssä Kisakalliossa, kun vieraat hakivat 73-65-voiton.

Suomen päävalmentaja Jussi Laakso vaihtoi keskiviikon ottelusta rutkasti kokoonpanoa, sillä torstaina kentällä nähtiin viisi uutta pelaajaa edelliseen kohtaamiseen verrattuna.

Turkki oli kuskin paikalla koko ottelun ajan ja johti parhaimmillaan jo 18 pisteellä neljännen neljänneksen alussa. Suomi onnistui päätösneljänneksellä nousemaan tappelemaan ottelun voitosta, mutta vieraat eivät missään vaiheessa päästäneet Suomea ohi.

– Tänään Awak Kuier huilasi, joten isossa päässä oli suurin muutos eiliseen. Tytöt pelasivat tänään hyvin, vaikka peli hävittiinkin. Kehitettävää pelissä löytyy vielä kuitenkin paljon, mutta en ole siitä huolissani. Pystyimme otteluiden sisällä ottamaan isojakin kehitysloikkia. Pääsemme onneksi heti alkuviikosta harjoittelemaan tiettyjä juttuja, Laakso kommentoi.

– Saimme kaksi tärkeää kosketusta hyvään kansainväliseen tasoon. Meidän on jatkossa saatava nostettua puolustuksen intensiteettiä korkeammalle ja palloon enemmän painetta. Sitä kautta voimme menestyä myös EM-kisoissa, kun sen aika on.

Suomen korkeimman pistemäärän naarasi Janette Aarnio, joka säkitti 14 pistettä. Kaksinumeroisiin ylsivät myös 12 pistettä heittänyt Saga Ukkonen ja 11 pistettä hyvillä prosenteilla viimeistellyt Venla Määttänen.

– Janette Aarnio pelaa korkealla kansainvälisellä tasolla, hän pystyy viimeistelemään kovassa vauhdissa. Janette pelasi isot minuutit molemmissa otteluissa ja hän pystyy toimimaan tietynlaisena dynamona meidän pelissämme. Tänään Venla Määttänen teki kovan stintin, kun hän säkitti pari kolkkia ja haki pari levypalloa ja toi meidät lähemmäs vastustajaa, Laakso summaa.

Joukkueen leiritys jatkuu maanantaina ja joukkue kohtaa Latvian ensi viikolla Kisakallion Susi Training Centerissä kahdesti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote