Naisten maajoukkueen tähti siirtyy Ranskaan – ”Joukkueen konsepti ja pelityyli kuulostivat sopivilta”

© Kuva: fiba.com

Susiladiesin kantaviin voimiin lukeutuva Holopainen pelaa ensi kaudella Ranskan kakkossarjassa LF2:ssa pelaavassa Reimsin joukkueessa.

Viime kaudella kivikovassa Puolan pääsarjassa pelannut Annika Holopainen aloittaa nyt kolmannen ammattilaiskautensa Euroopan kentillä. Puolalaisen Politechnika Gdanskin lisäksi Holopainen on Eurooppaan paluunsa jälkeen edustanut yhden kauden ajan saksalaista Wasserburgia naisten Bundesliigassa sekä EuroCupissa.

Holopainen pelasi viime kaudella Puolan liigassa 18 ottelua ja sai peliaikaa keskimäärin noin 21 minuuttia. Keskiarvoikseen hän tilastoi 7,8 pistettä ja 3,3 levypalloa.

26-vuotias Holopainen on tyytyväinen uudesta sopimuksesta ja haasteesta.

– Tosi hyvät fiilikset sopimuksesta. Reimsiltä tuli hyvä tarjous aikaisessa vaiheessa ja joukkueen uusi päävalmentaja on seurannut uraani jo pidemmän aikaa. Juttelin valmentajan kanssa puhelimessa ja joukkueen konsepti ja pelityyli kuulostivat sopivilta kaltaiselleni pelaajalle, Holopainen avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Innolla odotan ensi kautta ja että pääsee Ranskaan haastamaan itseään uudessa ympäristössä. Olen kuullut Reimsistä paikkana ja seurana pelkästään hyvää, sekä myös LF2:sta joka on ammattimainen ja kovatasoinen liiga, jossa pelataan laadukasta ja fyysistä koripalloa. Seuralla on tulevalla kaudella korkeat tavoitteet ja meillä alkaakin olla joukkue jo lähes kokonaan kasassa. Olisi hienoa olla nostamassa joukkuetta Ranskan pääsarjatasolle, Holopainen jatkaa.

Myös naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen yhtyy Holopaisen sanoihin.

– Onnittelut Annikalle. Ranskan kakkosliigaa olen jonkin verran päässyt seuraamaan ja voin todeta sen olevan erittäin hyvätasoinen ja hyvä valinta Annikalle. Kuulemani mukaan myös joukkueen valmennus on kunnossa ja siellä tehdään oikeasti tavoitteellista työtä nousun eteen, Salminen summaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!