Ura-Basketissa viime kaudella debytoineet Turun seudun kasvatit Edvard Gullichsen ja Lauri Hänninen on nostettu vakituisiksi osiksi edustusjoukkueen rinkiä. 17-vuotiaiden kanssa on solmittu kahden vuoden mittaiset sopimukset.

– On todella tärkeää, että saamme pikkuhiljaa lisää omia junioreita ajettua edustusjoukkueen toimintaan mukaan, kommentoi päävalmentaja Kristian Palotie Uran sivuilla.

– Molemmat nuoret miehet harjoittelivatkin jo viime kevätkauden pääsääntöisesti meidän kanssa.

Turun NMKY:n laadukkaasta junioritoiminnasta ponnistanut Edvard Gullichsen siirtyi Ura Basketiin keväällä 2018. Kokemusta kertyi juniorisarjojen lisäksi myös divarijoukkueessa ja edarin peleistä.

– Tuntuu tosi hienolta päästä pelaamaan ja harjoittelemaan meidän hienon seuran edustusjoukkueeseen. Nyt vaan hymy huulilla katse kohti tulevaa kautta!, iloitsee Edi.

Ura-kasvatti Lauri Hänninen on jo usean kauden ajan osoittanut tehokkuutensa juniorisarjoissa, ja pääsi viime kaudella täydentämään kokemuskarttaansa miesten sarjoissa niin liigassa kuin myös divarissa. Lisäksi Hänninen oli mukana U18-maajoukkueen valintaleirillä toukokuussa.

– On mukava päästä viemään omaa pelaamista eteenpäin osana liigajoukkuetta. Tämä on hyvä mahdollisuus kehittyä pelaajana, ja odotan innolla tulevan kauden mukana tulevia haasteita, sanoo Hänninen.

– Late ja Edi ovat hyvän matkan jo kulkeneet, mutta tie Korisliiga-tason runkopelaajiksi on vielä todella pitkä. Erityisesti fyysisen harjoittelun puolella on kehitystä tapahduttava valtavasti. Toive nyt tietenkin on, että edustusjoukkueen kanssa harjoittelu mahdollistaa tämän, pohtii Krisu.

Uralla on nyt sopimukset Joona Airenteen, Marius van Andringan, Edvard Gullichsenin, Lauri Hännisen, Ville Hännisen, Miikka Luosmaan ja Trey Niemen kanssa.