Korisliigan sarjanousija nappasi ison kalan – Susijengin takamies tarttui haaviin

Lahti Basketball ja Tuomas Hirvonen, 23, ovat solmineet vuoden mittaisen sopimuksen.

Hirvonen siirtyy Lahteen Kouvolan Kouvoista, jossa hän ennätti pelata 284 ottelua Korisliigassa. Susijengin treeniryhmään kuuluva Hirvonen on nuoresta iästään huolimatta ennättänyt pelata jo kahdeksan kautta Korisliigassa. Palkintokaapista löytyy Suomen mestaruus kaudelta 2015-2016 ja hopea menneeltä kaudelta 2018-2019.  ”Tumppi” on pelannut 99 nuorten maaottelua.

Menneellä kaudella Hirvonen oli Kouvojen luottopelaaja. Hopeaan päättyneellä kaudella vikkelä takamies pelasi keskimäärin 28:42 minuuttia ottelua kohden, viimeisteli 9.0 pistettä, jakoi 3.8 syöttöä ja kaappasi 2.8 levypalloa. Kaudella 2017-2018 takamies oli huikeassa vireessä: 12.8 pistettä, 6.4 syöttöä ja 2.6 syöttöä.

– Todella hienoa, että Tuomas pelaa ensi kaudella meillä. Tuomas on sarjan parhaimpia ja kokeneimpia takamiehiä nuoresta iästään huolimatta. Hän on kehittynyt valtavasti Kouvoissa Jyri Lehtosen alaisuudessa ja nyt me haluamme jatkaa sitä samaa työtä ja mahdollistaa hyppy seuraavalle tasolle pelaajana, kommentoi iloinen päävalmentaja Petri Velling lahtelaisten sivuilla.

– Olen todella tyytyväinen sopimukseen ja innolla odotan tulevaa kautta Lahti Basketballin paidassa! Hienoa päästä olemaan mukana tässä tarinassa ja ensimmäisellä kaudella liigassa. Itselleni ensimmäinen kauteni poissa kotikaupungista, joten erilainen tilanne minulle, kommentoi Hirvonen.

– Tämä on hieno uutinen. Tuomas oli yksi tämän kesän kuumimmista vapaista pelaajista ja olemme todella iloisia, että hän valitsi Lahti Basketballin. Hän on nuoresta iästään huolimatta todella kokenut pelaaja, kommentoi toiminnanjohtaja Roope Suonio.

Lahti Basketballilla on sopimukset Vesa Mäkäläisen, Tuomas Hirvosen, Ali Aholan, Arttu Saarijärven, Roi Bymanin ja Eemeli Lampenin kanssa. Päävalmentajana jatkaa Petri Velling.

Lähde: Lahti Basketballin kotisivut