Susijengin takamiestähti jatkokuvioitaan – ”Ei tässä kuitenkaan olla enää niin nuoria”

© Kuva: fiba.com

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

Salin joutui jättämään runkosarjan viimeisen ottelun väliin pohjevamman takia. Hän palasi ensimmäiseen pudotuspeliin, mutta peli jäi nopeasti kesken, kun vamma äityi pahemmaksi pelitilanteessa.

– Se tuntui harjoituksissa ihan hyvältä, mutta peli on aina hieman eri tilanne kuin treenit. Kun sitten lähdin ponnistamaan, niin se meni vain pahemmaksi. Tässä menee nyt noin 1,5 kuukautta toipuessa. Pystyn kuitenkin vähän hyppimään ja juoksemaan, Salin valottaa vamman laatua Koripalloliiton tiedotteessa.

Malaga sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja sai pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa Valencian. Malaga tarrasi välieräpaikkaan kiinni hakemalla Valenciasta kovan vierasvoiton ensimmäisessä pelissä, mutta Valencia vei lopulta kaksi seuraavaa nimiinsä edeten neljän parhaan joukkoon.

– Ensimmäisessä pelissä Dragan Milosavljevic pelasi hyvin ja johdatti meidät voittoon, mutta toisessa vähän tuntui siltä, että kaikki halusivat itse ratkaista pelin ja viimeinen syöttö jäi antamatta. Kolmannessa sitten aloitimme huonosti ja olimme 15 pistettä jäljessä. Voitimme loput neljännekset, mutta se ei lopulta riittänyt, Salin käy läpi pudotuspelisarjaa.

Malagan kausi jäi monelta osin keskeneräiseksi. Eurocupissa joukkue nostettiin voittajasuosikkien joukkoon, mutta tie päättyi pudotuspelien avauskierroksella ALBA Berliinin käsittelyssä. Copa del Rey’ssä matka katkesi heti ensimmäiseen peliin ja sarjassa kausi tyssäsi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Eurocupissa meillä olisi ollut mahdollisuudet parempaan ja Copa del Rey oli fiasko. Sarjassa olen tyytyväinen miten paransimme vaikean vaiheen jälkeen loppukaudeksi, mutta aineksia olisi ollut parempaankin.

Salin pelasi jälleen totutun korkealla tasolla ja intensiteetillä. Vastuuta tuli viime kautta enemmän, kun hän urakoi keskimäärin 22 minuuttia ottelua kohden ja tilastokeskiarvoikseen hän kirjautti 8,2 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,3 syöttöä. Lisäksi häneltä nähtiin tuttua ”roskisdyykkaamista” eli terrierimäistä ja uhrautuvaa puolustuspelaamista.

– Harmittaa, etten päässyt pelaamaan näitä tärkeitä pelejä, mutta muuten kausi oli ihan jees. Meillä oli pari takamiestä loukkaantuneena ja sain pelata vähän enemmän. Hyökkäyksessä tuli silloin vähän enemmän vastuuta. Muuten tämä oli aika sasumaisen tasainen kausi, Salin heittää pilke silmäkulmassa.

Mennyt kausi oli Salinille toinen Malagassa ja yhteensä hän on viihtynyt Espanjassa 4,5 kauden ajan. Jatkaminen Espanjan Aurinkorannikolla on yksi vaihtoehto, mutta Salin pitää ovet auki myös muualle.

– Juttelin GM:n kanssa kauden jälkeen ja he aikovat tarjota minulle sopimusta. Katsotaan nyt millainen tarjous sieltä tulee. Aion kuitenkin katsoa myös mitä muuta olisi tarjolla. Olen ollut Malagassa erittäin tyytyväinen ja kaikki on sujunut hyvin. Ei tässä kuitenkaan olla enää niin nuoria, joten voisi katsoa jos olisi jotain muutakin nähtävää.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Järjetön diili: Teemu Pukki tekee ottelun 1. maalin – saat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili Casino Winnerille alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto, että Pukki tekee ottelun 1. maalin tiistaina Armeniaa vastaan.
  3. Jos Pukki tekee ottelun 1. maalin, saat 50€ ilmaisvedon.