Haastajamaajoukkue taas komeaan voittoon – ”Pystyimme laittamaan kovat heitot sisään”

© Kuva: Juha Tamminen

Universiadeihin valmistautuva haastajamaajoukkue otti toisen voiton peräkkäisinä päivinä, kun sunnuntaista Latvia-voittoa seurasi maanantaina 75-68-voitto Ukrainasta.

Lyhyt valmistautumisaika ja Latvia-voitto ei kummitellut miesten haastajamaajoukkuetta tänään Riiassa pelatussa maaottelussa.

Ottelun käsikirjoituksessa oli paljon samaa kuin Latviaa vastaan. Ottelu eteni tasaisena aina päätösneljännekselle asti. Suomen hurja 10-0-lopetus ottelun lopussa toi seitsemän pisteen voiton Ukrainasta.

– Ukraina ei ollut tyypillinen ukrainalaisjoukkue, vaan he olivat paljon aggressiivisempia ja fyysisempiä, mitä odotimme. Sen lisäksi joukkue oli Latviaa kookkaampi, joka aiheutti meille ajoittaisia vaikeuksia, kommentoi Hanno Möttölä Suomen valmennuksesta Koripalloliiton tiedotteessa.

– Molemmissa otteluissa oli hurja tempo ja onneksi tänään pystyimme laittamaan kovat heitot sisään ja ottamaan tarvittavat stopit ottelun lopussa, joka käänsi voiton meille.

Haastajamaajoukkueen ensimmäiset ottelut päättyivät voittoon.

– Olemme kaksi viikkoa painaneet kovin hommia ja saimme otteluiden myötä vahvistusta sille, että olemme tehneet oikeita asioita. Tänään vastassa oli 3-4-paikoilla yli kaksimetrisiä vastustajia ja vaikka ajoittain olikin vaikeaa, pystyimme pääsemään vaikeuksista yli. Joukkueessa on loistava fiilis, vaikka samalla käydään kilpailua pelipaikoista Napoliin, Möttölä jatkaa.

Suomelta kaksinumeroisille ylsi neljä pelaajaa. Korkeimman pistemäärän kirjautti eiliseen tapaan Elias Valtonen, joka säkitti tänään 14 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä. Remu Raitanen heitti 12 pistettä, Andre Gustavson 11 pistettä täydellisellä heittopelillä (5/5) ja Aapeli Alanen 10 pistettä.

– Valtonen laittoi tänään pari komeaa donkkia ukrainalaisten yli. Raitasella ja Alasella oli ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksia isojen vastustajien kanssa, mutta toisella puoliajalla molemmat nostivat huimasti tasoaan molemmissa päissä.

– Kaikista pelaajista näkee, että he ovat menneet eteenpäin vuoden aikana. Puhutaan sitten Korisliiga-pelaajista tai yliopistossa pelanneista, Möttölä iloitsi.

Suomella on edessään vielä kaksi maaottelua ennen universiadeja, kun se isännöi Kanadaa Espoossa ja Salossa 27.-28.6. Universiadit käynnistyy Italian Napolissa heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!