Nuorten poikamaajoukkueet murskasivat Norjan

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden poikien maajoukkueet pistivät kahteen kertaan jauhot suuhun Norjalle Susi Training Centerissä pelattavissa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. 16-vuotiaat pojat hakivat avausvoittonsa loppulukemin 56-97 (23-47) ja 18-vuotiaat 57-90 (28-50).

16-vuotiaiden poikien ottelussa Suomelta nähtiin miltei täyskäännös eiliseen verrattuna, kun Sudenpennut tarttui peliin kiinni ripeästi ja myllytti taululle liki sata pistettä. Viimeistään toisella neljänneksellä, kun Aamos Nikula syötti kentän lävitse alley-oopin Eino Pällijeffille tilanteeseen 23-41, Norjan selkäranka oli katkaistu.

– Tämän päivän peliin valmistautumisessa oli omat haasteensa. Alla myöhäisillan esitys, joka ei rakentanut suurta luottamusta ja heti seuraavaan päivään aikainen peli, jolloin valmistautumisaika sekä yöunet jäivät lyhyeksi, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Nämä haasteet kuitenkin käsiteltiin hienosti ja olivat hyvää harjoitusta kesän myöhempiä vaiheita varten. Heti pelin alusta asti nähtiin kentällä rohkea Suomi, joka antamalla ensimmäiset iskut pakotti pelin koko kentälle ja tempon korkealle. Siihen ei Norja kyennyt tänään vastaamaan.

– Tuloksellisesti peli oli ohi puoliajalla. Erityisen hienoa on, että nuoret miehenalkumme pitivät laadun korkealla lähes koko pelin ajan ja pyrkivät jatkuvasti tekemään paremmin yhdessä. Sen ansiosta tämän kesän prosessimme otti tässä yhden hyvän askeleen eteenpäin.

Kokonaisuudessaan kaukoheittonsa mallikkaasti 12/30 (40%) heittäneiltä Sudenpennuilta erinomaisia otteita esittivät jokaisen neljästä kolmosestaan säkittänyt Nikula (19/6/8 syöttöä) sekä 4/5 kaaren takaa osunut Pällijeff (20/1). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Ville Tolonen (14/2).

Norjalta vastaan pisti Georg Forsdal Helvik, joka nosteli 27 pistettä ja repi yhdeksän levypalloa.

18-vuotiaat pojat järjestivät donkkikarkelot

Kuten nuorempansa, niin myös Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ei jättänyt parketille jossiteltavaa Norjaa vastaan. Suomen toisen neljänneksen 14-0-juoksu veti eron 27 pisteeseen 17-44, jonka jälkeen voittaja oli käytännössä jo ratkaistu.

– Hurjan vaikeaa siinä tilanteessa on säilyttää pelimoraali ja työnteko. Ihan ymmärrettävää, että meille tuli herpaantumisia ja emme pystyneet pelaamaan ehjää 40 minuuttia. Mutta ehkä sen aika on myöhemmin tänä kesänä, kun vastustajan taso sitä vaatii, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoi.

Tilastolukemat kertovat karua kieltä Suomen ylivoimaista: Sudenpennut raapi 21 hyökkäyslevypalloa (Norja kaksi) ja norjalaiset menettivät pallon 28 kertaa (Suomi kuusi).

– Tanska-pelin jäljiltä levypallopeli on kehityskohde, johon kiinnitettiin huomiota aamuharjoittelussa, videopalaverissa ja kaikissa ottelupuheissa. Puolustuksessa saimme käytettyä aktiivisesti käsiä, mutta kehityskohteeksi jäi riistojen kääntäminen tehokkaammin korintekotilanteiksi.

Päätösneljänneksen loppupuolella nähtiin lyhyt donkkishow, jonka aloitti Mustapha Amzil (16/7) laita-ajosta, jatkoi Perttu Blomgren (9/2/5 riistoa) nopeasta hyökkäyksestä ja päätti Luukas ”Danger is my lastname” Vaara (2/3) hirmuisella kahden käden vasaralla.

Vauhdissa olivat myös Teemu Suokas (15/4/4 syöttöä) ja penkiltä erinomaiset 16 minuuttia kentälle tuonut Aarni Korkiatupa (10/8/3 riistoa).

Norjan parhaat pistemiehet olivat Marcus Barnett (18/2) ja Reidar Greve (10/1).

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.