Päättyneellä kaudella debyyttinsä ulkomailla Saksan Bundesliigassa tehnyt Veera Pirttinen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Islannin pääsarjan Snæfelliin.

Pirttinen pelasi edelliskauden Bundesliigan ChemCats Chemnitzissä, jossa hän sai mukavasti vastuuta 25 minuuttia per ottelu 7,5 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoilla. Ammattilaisura ulkomailla vaihtuu nyt Saksasta Islantiin.

– Viime kausi Saksassa opetti paljon. Sain kokea, mitä koripallo on ja ammattilaisuus on Euroopassa. Se oli hienoa. Kovat pelit ja mukavuusalueen ulkopuolella harjoittelu kehitti pelaajana, mutta kasvatti myös henkisesti, Pirttinen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Snæfell jäi viime kaudella Islannin pääsarjassa niukasti ulos pudotuspeleissä jääden tasapisteissä viidenneksi. Neljännen, ja viimeisen pudotuspelipaikan, nappasi Vilma Kesäsen KR.

– Snæfell vaikuttaa hyvältä paikalta, jossa koen pystyväni kehittämään peliäni edelleen. Olen kuullut paljon hyvää sieltä. Maana Islanti on todella mielenkiintoinen ja hieno kokemus jo itsessään. Keskustelin Vilman kanssa heti, kun sain kuulla tästä mahdollisuudesta. Häneltä sain paljon hyödyllistä tietoa sarjasta ja paikasta.

Pirttinen on BC Nokian kasvatti, jolta löytyy kuusi kautta kokemusta Naisten Korisliigasta, joista yksi kasvattajaseurassaan ja viisi Catz Lappeenrannassa. Juuri ennen siirtymistään Saksaan Pirttinen palkittiin Naisten Korisliigan vuoden puolustupelaajaksi.

– Olen innoissani ja koen olevani askeleen valmiimpi pelaaja Saksassa vietetyn kauden jälkeen. Tarkoituksena olisi edelleen kehittää omaa peliä ja auttaa joukkuetta parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

Naisten maajoukkuepaidan Pirttinen on pukenut ylleen yhdeksän kertaa.

– Rohkea, kova sekä mielestäni looginen ja hyvä askel Veeran uralla. Veerassa kohtaa taito, motivaatio ja tavoitteellisuus. Onnittelut sopparista, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.