Aiemmin Bundesliigajoukkue ratiopharm Ulmin akatemiajoukkuetta, OrangeAcademy Ulmia, sekä 19-vuotiaiden joukkuetta valmentanut Jansson toimii jatkossa seuran edustusjoukkueen uuden päävalmentaja Jaka Lakovicin apuvalmentajana.

Tuleva kausi on Janssonille jo kuudes Ulmin organisaatiossa. Päättyneellä kaudella Janssonin valmentama OrangeAcademy Ulmin kausi Saksan ProB-liigassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Periaatteessa toimenkuvani muuttuu aika vähän, seura ja työympäristö pysyvät samana. Asia on ollut muutaman vuoden kortilla, mutta hetki ei ennen tätä ollut vielä oikea. Itselle muutos uuteen tuntuu hyvältä, Jansson kommentoi Koripalloliiton kotisivuilla.

Jansson toimii jatkossakin vahvana linkkinä edustusjoukkueen ja Pro B:ssä pelaavan akatemiajoukkueen välillä. Vastuualueena hänellä on jatkossakin nuorten pelaajien kehittäminen ja heidän pelaajapolustansa huolehtiminen seuran sisällä.

– Lisäksi edustusjoukkueessa päävastuualueena minulla tulee olemaan joukkueen puolustuspelaaminen, Jansson avaa.

Seura saa ensi kaudeksi uuden päävalmentajan, kun pelaajana vahvan Euroliiga-uran pelannut slovenialainen Jaka Lakovic ottaa vastuun Ulmista.

– En välttämättä ole enää staffimme paras pelaaja, Jansson naurahtaa.

– Tapasimme toisemme ennen tuloani Suomeen. Ensimmäisenä hänestä paistoi se, että vaikka hän on nähnyt pelaajana miltei kaiken mahdollisen, hän on äärimmäisen nöyrä ja tapaamisesta jäi hyvät fiilikset. Hän on loppujen lopuksi päävalmentaja suhteellisen kokematon, joten siinä mielessä ensi kauden tiimimme on hauska yhdistelmä, Jansson jatkaa.

40-vuotiaan Janssonin määrätietoinen työ saksalaisseurassa noteerattiin, kun hänet valittiin edustusjoukkueen valmennusstaffiin.

– En koe, että olen matkalla johonkin suurempaan, vaan keskityn jatkossakin sen hetkiseen työhön, Jansson päättää.