Kevään 2019 hopeamitalisti Kouvot on tehnyt pelaajasopimukset tulevalle kaudelle David Gonzalvezin (1) ja Mika Nuolivirran (1+1) kanssa.

Gonzalvez on tuttu mies Kouvolan katukuvassa sillä Richmondin kasvatti aloittaa syksyllä jo kolmannen kautensa kouvoperheessä. Nuolivirta siirtyy Kouvoihin Uudenkaupungin Korihaista.

Lisäksi Henri Permanto (2+1) jatkaa Kouvoissa pitkällä sopimuksella ja uutena pelaajana joukkueeseen saapuu Oscar Storgård (1). Kaksikko pelaa myös M1DA:ssa Korikouvojen joukkueessa.

31-vuotias David Gonzalvez on vuollut kouvopaidassa aikaisempina kausinaan kultaa (-16) ja hopeaa (-19). Kahdeksannen kautensa Euroopassa aloittava kokenut pelimies on voittanut mestaruudet lisäksi Hollannissa, Itävallassa ja Saksassa (ProA).

193-senttinen Gonzalvez heitti viime kaudella 14.7 pistettä ottelua kohden, napsi 2.6 levypalloa ja kirjautti 2.8 syöttöä. Hän oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. Parhaimmillaan takamies/laituri oli kevään välieräsarjassa Vilpasta vastaan. Tuolloin Gonzalvez nakutti seitsemässä ottelussa tehot 17.7/4.3/4.3 ollen isossa roolissa matkalla finaaleihin. Kauden ajan Namika Lahteakin edustaneella Gonzalvezilla on vyöllään yhteensä 145 korisliigaottelua tehoin 13.7/3.3/2.6/1.0r.

– Hienoa saada Dave jatkamaan Kouvolassa. Hän tuo johtajuutta ja kokemusta joukkueeseen ja tulee varmasti tulevallakin kaudella olemaan sarjan parhaita pelaajia. Dave on erittäin pidetty persoona Kouvolassa ja hänen jatkonsa tuo myös kotiyleisölle jatkuvuutta, Kouvojen tuore päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi seuran sivuilla.

24-vuotias Mika Nuolivirta on pelannut korisliigaa yhden kauden ajan. Viime kaudella Korihaiden riveissä sentteri iski pöytään tehot 6.9/2.8 noin 16 minuutin peliajalla. Kolmen pisteen heitot osuivat mukavalla 37%:n tarkkuudella. Nuolivirta oli bonusviivan takaa joukkueensa kolmanneksi tarkin.

Peräti 212-senttinen Nuolivirta pelasi kausina 2011-2014 miesten I divisioona A:ta kolmen eri joukkueen riveissä. Parhaalla kaudellaan (12-13 HBA) Rekolan Urheilijoiden kasvatti teki tehot 8.4/4.5/1.0t. Nuorten maaotteluja Nuolivirralla on koossa 74.

Syksyllä 2014 Nuolivirta siirtyi ison veden taakse yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa ja pelaamaan koripalloa. Kolme ensimmäistä kautta vierähtivät Freed-Hardemanissa ja viimeinen CSU-Pueblossa (NCAA IID). Viimeisellä kaudellaan Nuolivirta viimeisteli tehot 10.4/3.4/1.2t kolmen pisteen heittojen osuessa 38%:n tarkkuudella.

– Tulen Kouvoihin ja Kouvolaan innokkaana ja hyvillä fiiliksillä. Kouvoilla on hyvä maine ja on ilo olla osa tätä organisaatiota. Hallilla on aina ollut hyvä tunnelma ja vierasjoukkueena siellä on ollut vaikea voittaa. Joukkueen kannattajia haluan kiittää jo etukäteen, ja haluan kannustaa heitä levittämään koripallon fanikulttuuria entisestään. Ilman faneja ei olisi ammattilaisurheilua, Nuolivirta sanoo.

– Omat odotukseni tulevalle kaudelle ovat optimistiset. Odotan olevani tehokkaampi ja parantavani viime kaudesta, etenkin levypallopelissä pitää olla vahvempi. Tavoitteeni on päästä ammattilaisena mahdollisimman korkealle tasolle, mahdollisesti ulkomaille ja olla pelipaikallani yksi Suomen parhaita, Nuolivirta jatkaa.

– Mika on monipuolinen iso pelaaja joka pystyy pelaamaan pelipaikoilla 4-5. Tämä tuo selvää joustavuutta peluutukseen ja mahdollistaa erilaisten viisikkojen käytön. Mikalla on vahva halu kehittyä pelaajana ja uskomme molemmat, että hän voi ottaa seuraavat askeleet urallaan Kouvolassa, Oja kehuu.

18-vuotias Henri Permanto on pelannut kaksi viimeistä kautta Korikouvojen kokoonpanossa. Viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt 197-senttinen laituri pelasi 11 ottelua tehoin 16.0/4.3/2.1/1.6r. 19-vuotiaiden poikien SM-sarjassa kaudella 2017-2018 Permanto viimeisteli tehot 24.2/10.6/4.9/1.3r.

– Tällä hetkellä tunnelmat ovat odottavaiset koska loukkaantumisista on päästy pikku hiljaa yli. Halusin tehdä jatkosopimuksen juuri Kouvoihin koska näen tämän parhaana paikkana kehittyä pelaajana ja viedä itseäni uralla eteenpäin. Tavoitteet tuleville vuosille on saada alle ehjiä kausia ja sitä kautta päästä pelaamaan korisliigassa hyviä minuutteja ja divarissa isoa roolia, Permanto kommentoi.

18-vuotias Oscar Storgård siirtyy Kouvoihin kasvattajaseurastaan Porvoon Tarmosta. 193-senttinen takamies kärsi Permannon tavoin viime kaudella loukkaantumisesta pelaten vain kaksi ottelua. Kaudella 2017-2018 Storgård viimeisteli M1DA:ssa tehot 8.7/1.7/3.0/1.6r.

– Odotan innolla, että pääsen aloittamaan Kouvoissa. Siirto Kouvolaan on minulle selkeä steppi eteenpäin urallani. Haluan kehittyä pelaajana uuden organisaation avulla ja uusien joukkuekavereiden kanssa. Haluan myös auttaa joukkuettamme voittamaan pelejä, Storgård miettii.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2019-2020: David Gonzalvez, Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Mika Nuolivirta, Ilmari Toikkanen, Henri Permanto ja Oscar Storgård.