Miesten universiadijoukkueella vastassa USA – ”Näistä pitää nauttia”

© Kuva: fiba.com
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Maanantaina Napoliin matkannut miesten haastajamaajoukkue kohtaa universiadien avausottelussa torstaina Yhdysvallat. Nelijoukkueisen lohkon kaksi parasta etenee kahdeksan parhaan joukkoon. Samassa alkulohkossa ovat myös Kiina ja Ukraina.

Miesten haastajamaajoukkue on päässyt kokemaan Keski-Eurooppaa viime viikkoina piinanneen helleaallon. Hiki on virrannut, kun joukkue on vetänyt viimeistelyharjoituksiaan kisapaikalla.

– Joukkueessa on odottava tunnelma. Takana on hyvä valmistautumisjakso ja päivät täällä. Säätilan takia olemme joutuneet tekemään valintoja urheilijoiden ehdoilla ja pysymään viileämmissä tiloissa auringonpaisteen sijaan, joukkueen valmentaja Lassi Tuovi avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Avausottelussa Suomi saa jättihaasteen, kun koripallon emomaa Yhdysvallat astelee vastaan. Yhdysvaltojen joukkue on Clemsonin yliopistojoukkue, jota on vahvistettu parilla uudella pelaajalla.

– Nämä kisat ovat kooltaan niin urheilijoille kuin muillekin mukana oleville massiiviset. Näistä pitää nauttia, kuten myös siitä, että avausottelussa kohtaamme Yhdysvallat. Kovin montaa kertaa sellaista mahdollisuutta ei suomalaiselle joukkueelle tule.

– Vastassa on joukkue, joka on pitkään ollut yhdessä eikä vain kasattu tätä turnausta varten. Yhdysvallat on nuori joukkue, joka ei ole hirveän kookas, mutta sitäkin urheilullisempi. Vastustajien atleettisuus on korkealla tasolla ja vauhti tulee varmasti kova, Tuovi jatkaa.

Tuovi näkee, että joukkueen mikäli joukkue meinaa menestyä universiadeissa, pitää kaiken tekemisen pohjautua kollektiivisuuteen.

– Meidän pitää päästä kansainväliseen pelitempoon mahdollisimman nopeasti kiinni. Kollektiivinen itseluottamus on avainasemassa – miten jaksamme pelata toisille heittopaikkoja ja puolustaa joukkueena. Ei seuraa hyvää, jos yksin alamme ratkaista ongelmia.

Suomen valmistavat ottelut sujuivat voitosta voittoon. Latviassa se kaatoi isäntämaan sekä Ukrainan, jonka se kohtaa alkulohkon päätösottelussa. Kisoja edeltävällä viikolla Kanada koki kahdesti Suomen iskukyvyn tämän maaperällään.

– Valmistautuminen onnistui meiltä. Kanada-peleissä kokeiltiin uusia juttuja ja kehityimme. Nyt takana on pari onnistunutta päivää täällä, joten siinä mielessä luottavaisin mielin lähdemme kisarupeamaan. Toki tiedostamme, että avausottelussa olemme haastajana mutta ei perääntyjänä, Tuovi päättää.

Universiadien alkulohko 2019, Italia, Napoli
To 4.7. klo 20.00 Suomi – USA
Pe 5.7. klo 13.00 Kiina – Suomi
La 6.7. klo 20.00 Suomi – Ukraina

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS