Susijengin superlupaus valmiina universiadeihin – ”Joukkueessa hyvä hööki nyt päällä”

© Kuva: Ilari Isotalo
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomen haastajamaajoukkue kohtaa torstaina universiadien avausottelussa Yhdysvallat. Suomen kapteeni Elias Valtonen näkee joukkueen onnistuneen valmistautumisjakson palvelevan tiukkaa kisarupeamaa.

Miesten haastajamaajoukkue voitti kaikki neljä pelaamaan valmistavaa maaottelua. Maanantaina Italian Napoliin laskeutunut joukkue lähtee luottavaisina kohti torstaina käynnistyviä kisoja.

Edessä on vielä pari harjoitusta ennen kuin se kohtaa Yhdysvallat (Clemsonin yliopisto) torstaina.

Valtonen näkee valmistautumisjakson onnistuneena. Joukkue voitti Latviassa isäntämaan lisäksi Ukrainan. Viime viikolla Kanada koki kahdesti Suomen iskukyvyn tämän kotikentällään.

– Ensimmäisissä peleissä pelasimme peruspeliä, juoksimme kenttää ja tekeminen perustui yhteispeliin. Kanada-otteluissa saimme ajettua viisikoita ja roolitusta enemmän sisään. Sitä kautta saimme lisää repertuaaria hyökkäyspeliin ja spesifisiä juttuja puolustukseen, Valtonen avaa Koripalloliiton sivuilla.

– Tuloksellisesti hyökkäyspelimme on ollut iloista ja liikumme hyvin, mutta vastustaja pääsi skoraamaan meitä vastaan aika paljon. Siitä löytyy petrattavaa kisoissa. Emme saa kovia vastustajia vastaan  antaa heille liikaa runeja, Valtonen jatkaa.

Kulunut kausi oli Valtoselle ensimmäinen yliopistosarja NCAA:ssa. Tulokkaan vastuu jäi vähäiseksi, mutta siitä ei ollut merkkejäkään haastajamaajoukkueen paidassa. Valtonen oli 12,5 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla yksi joukkueensa selkärangoista valmistavissa otteluissa.

– Meillä on kisoissa tosi monipuolinen joukkue. Kilpailu pelipaikoista joukkueeseen oli kova, ja treeneissä painettiin kovaa. Koskaan ei tiedä, mikä viisikko voittaa treeneissä kenetkin. Kesä on ollut intensiivinen, jota on tukenut hyvä henki.

Nyt valmistelevat ottelut ovat takana ja keskittyminen on tulevissa universiadeissa. Valtonen näkee, että back to back -ottelut sekä Latviassa että Suomessa palvelivat universiadeja, jossa kolmeen päivään joukkue pelaa kolme ottelua.

– Totta kai saimme voitoista hyvää flowta tekemiseemme. Saimme Kanadan myötä kokemusta pohjoisamerikkalaisesta joukkueesta, kun kohtaamme avausottelussa Yhdysvallat ja Ukrainaa vastaan pelasimme aiemmin. Meillä on voittojen myötä joukkueessa hyvä hööki nyt päällä, Valtonen päättää.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS