Torstainen Yhdysvallat-tappio oli pyyhkiytynyt pois miesten haastajamaajoukkueen takaraivosta, kun joukkue kaatoi Kiinan 105-65 toisessa ottelussaan Napolin universiadeissa. Paikka kahdeksan parhaan joukossa ratkeaa lauantaina.

Ottelun alku oli tahmea Suomen haastajamaajoukkueelle, mutta ottelun edessä Suomi alkoi vihdoin osumaan läheltä ja kaukaa.

– Turnausten suuri rikkaus on pelata eri kulttuureita ja maita vastaan. Tänään pääsimme pelaamaan 35 minuuttia kiinalaista paikkapuolustusta vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla taistelimme eilisen tapaan heittopelimme kanssa, mutta onneksi toisella puoliajalla ketsuppipulloa alettiin saamaan auki, kommentoi joukkueen valmentaja Lassi Tuovi Koripalloliiton tiedotteessa.

Puoliajalla Suomen kolmeen pisteen heitot olivat 3/16, mutta toisella puoliajalla suomalaiset osuivat kaaren takaa kahdeksan kertaa.

– Tekeminen oli tänään vapautuneempaa ja saimme peliin enemmän rentoutta. Meidän joukkueessamme on epätyypillinen vahvuus, kun olemme kahdessa ottelussa päässeet jatkuvasti vapaaheittoviivalle, viittaa Tuovi 29 vapaaheittoyritykseen.

– Emme pelkää mennä korille ja ottaa iskuja vastaan. Se on asia, johon on hyvä nojata.

Suomen tahtipuikkoja heilutteli Andre Gustavson, joka heitti 27 pistettä kovilla prosenteilla (pelitilanneheitot 11/17). Kaksinumeroisille ylsivät 15 tehtaillut Edon Maxhuni, täydellistä heittopeliä 13 pisteen edestä esittänyt Elias Valtonen ja 10 pistettä tehnyt Mikael Jantunen.

– Gustavsonin huikean heittopelin lisäksi on nostettava esiin Hannes Pöllä, jonka puolustustyöskentely oli tänään ihailtavaa.

Suomi pelaa lauantaina iltaottelussa Ukrainaa vastaan, jossa ratkeaa, kumpi joukkueista menee kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkueet kohtasivat valmistavissa maaotteluissa kesäkuun alkupuolella Latviassa. Silloin Suomi oli loppuhetkillä parempi ja otti voiton.

– Molemmat joukkueet ovat kehittyneet siitä ottelusta. Ukraina pelaa kivaa korista ja heillä on taitavia korintekijöitä. Tulossa on tiukka ja fyysinen kamppailu. On hieno tilanne, että jatkopaikka on omissa käsissämme, Tuovi toteaa.