Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisoonan EM-kisojen avausottelu Skopjessa oli voitokas, kun Sudenpennut nousi toisella puoliajalla ja selätti Viron 90-65 (32-38).

Kokonaisuudessaan ensimmäinen puoliaika oli vaikea Suomelle, kun railakkaasti pelannut Viro heitti kolmosensa erinomaisesti. Viro johti vielä puoliajalla kuusi pistettä.

– Kaikki kunnioitus Virolle, joka pelasi hyvän ensimmäisen puoliajan ja heitti hyvin kaaren takaa. Meille tuli paljon lapsuksia, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kertoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kolmannella neljänneksellä Sudenpennut pisti tohinaksi skoraten armottomasti 35 pistettä. Suomi keräsi kaksinumeroisen johdon, jota se pääsi vielä kaunistelemaan päätösneljänneksellä.

– Tulimme sisuuntuneena toisella puoliajalla. Sellainen syttyminen, joka jäi puuttumaan ensimmäisellä puoliajalla, löydettiin toisella. Löysimme taisteluhengen ja kammettiin tästä voitto.

Parketin kuningatar oli Sanni Tuomisto (23/2), joka ei pelkästään erottunut hyökkäyspään tehoillaan, vaan kirjasi myös Suomen komeimman plus-miinus-tilaston +35. Venla Määttänen (11/4) toi energiapiikin oivilla ajoillaan ja Ebba Pekonen (14/3/3 syöttöä) erottui molemmissa päissä kenttää.

Suomi kohtaa seuraavaksi Tanskan lauantaina kello 16:45 Suomen aikaa.