Edelliset neljä kautta Norrköping Dolphinsia edustanut Sofia Pelander siirtyy A3 Basket Umeån riveihin yksivuotisella sopimuksella.

Päättynyt kausi oli toistaiseksi tilastollisesti Pelanderin paras Ruotsissa, kun pelaamassaan 17 ottelussa syntyi 13,5 pistettä ja 9,1 levypalloa ottelua kohden. Alkukaudella pari kuukautta loukkaantumisen takia sivussa ollut Pelander oli kevätkaudella yksi sarjan parhaimmista pelaajista.

– Ajatuksena oli, että olisin viime kauden jälkeen lähtenyt muualle Eurooppaan, mutta tuli tilaisuus pelata Umeåssa. Tämä tuntuu hyvältä ja luonnolliselta askeleelta, kun ensi kaudella saan pelata Eurocupissa kovia kansainvälisiä pelejä, Pelander avaa Koripalloliiton sivuilla.

A3 Basket Umeå on yksi ruotsalaisen naiskoripallon lippulaivoista. Joukkue voitti viime kaudella Ruotsin mestaruuden häviämällä kauden aikana vain kaksi ottelua. Joukkue pelasi viime kaudella myös Eurocupia, mutta joukkueen tie nousi pystyyn lohkovaiheessa.

– Seura on todella ammattimainen organisaatio, jossa on todella harjoitteluolosuhteet ovat äärimmäisen kovalla tasolla.

– Valmistuin koulusta juuri, joten pystyn nyt keskittymään korikseen täysipainoisesti. Lähden innolla kohti Pohjois-Ruotsia.

26-vuotias Pelander on pelannut uransa aikana 33 naisten maaottelua.