Salon Vilppaan joukkue syyskuun lopulla käynnistyvään Korisliigaan on valmis. Viikinkiryhmän viimeinen palanen on sisäpelaaja Jamuni McNeace, joka tulee pistämään Salohallin korirenkaat koetukselle.

Vahvasti korirenkaan päällä operoiva 208-senttinen McNeace tulee arvostetusta Oklahoman yliopistosta ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Vilppaan muut ulkomaalaisvahvistukset ovat Tim Coleman, DJ Laster sekä viime kaudesta tuttu Reggie Dillard.

Punavalkoisten kannattajat saavat varmasti mieluisaa seurattavaa, sillä 23-vuotias McNeace on erittäin ulottuva pelaaja, jonka torjuntatyöskentely ja komeat donkit eivät jätä kylmäksi. Illinoisin Kankakeesta kotoisin oleva sentteri aloitti korisuransa varsin myöhään, mutta pelasi neljä vuotta kovassa BIG 12 -konferenssissa Oklahoman paidassa. Seniorikausi oli isolle miehelle epäonninen, sillä marraskuun lopulla alkaneet nilkkavaivat haittasivat loppukautta ja hienon syksyn jälkeen loppukauden tilastot putosivat lukemiin 4.7 pistettä ja 3.5 levypalloa per peli.

– Etsimme sentterin paikalle raudan yläpuolella pelaavaa ulottuvaa ja kovaa atleettia. Nämä kriteerit täyttyvät Jamunin kohdalla melko täydellisesti. Hänen seniorikauden numerot menivät pilalle nilkkavamman takia, mutta loukkaantumista edeltäneillä (28min/10ppg/7rpg/2blk) luvuilla meillä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta saada miestä Saloon. Taikuri Rannikko lupasi jo neljä alley oopia per ottelu, joten eiköhän me ihan yleisöystävällistä korista tällä nipulla pystytä pelaamaan, arvioi päävalmentaja Ville Tuominen Vilppaan tiedotteessa.

McNeacen Oklahoma selviytyi tuttuun tapaan kevään NCAA-turnauksen, jossa se pudotti avauskierroksella Ole Mississipin numeroin 95-72. Tie nousi kuitenkin pystyyn toisella kierroksella, kun lopullinen NCAA-mestari Virginia oli parempi 63-51. Vilpas tuo koko amerikkalaisnelikon Suomeen syyskuun alussa ja ensimmäisen kerran joukkue nähdään tositoimessa perinteisessä Salohallin kotiturnauksessa 13.-14. syyskuuta.

Vilppaan miehistö kauden 2019-2020 Korisliigaan: Mikko Koivisto (194), Henri Kantonen (198), Juho Nenonen (202), Teemu Rannikko (189), Tim Coleman (196), Aatu Kivimäki (186), Jamuni McNeace (208), Riku Laine (197), DJ Laster (198), Reggie Dillard (193) ja Leevi-Matias Taimela (190). Ryhmässä on mukana myös PeU Basketin Trenton Thompson (198). Joukkueen päävalmentajana toimii Ville Tuominen apunaan Jere Anttila ja Ville Salmi.