18-vuotiaat tytöt EM-kisojen lohkovoittoon – ”Se on aika upeata”

© Kuva: fiba.com

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti B-divisioonan EM-kisoissa Skopjessa alkulohko A:n kärkisijan. Sudenpennut voitti jännittävien hetkien jälkeen Slovenian 53-56 (27-26). Suomi pelaa huomenna viimeisen alkulohko-ottelunsa Kosovoa vastaan.

Slovenia kuului Tanskan ohessa Suomen pahimpiin vastustajiin alkulohkossa, ja slovenialaiset myös sen osoittivat. Joukkueet etenivät rinnakkain päätösneljänneksellä asti, mutta suomalaisten onneksi aalto kääntyi Suomea kohti.

Kaksi minuuttia ennen loppusummeria Slovenia hengitti niskaan yhden pisteen päässä 51-52, mutta Janette Aarnio pääsi irti Suomen puolustuksen jälkeen ja seilaili sulavien kädenvaihtojen myötä kentän päästä päähän nostamaan kaksi pistettä 51-54. Awak Kuierin kaksi vapaaheittoa laittoivat vielä eron kuuteen ja riittivät voittoon saakka, vaikka Slovenia onnistui kaventamaan.

– Se on aika upeata, että voitetaan noin kovan koripallokulttuurin maa Euroopan mestaruuskisoissa, vaikka heitämme noin huonosti kentältä kuin tällä hetkellä, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso hymyili Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi on kärsinyt koko turnauksen kehnosta heittopelistä: vapaheitot upposivat 11/29 (37,9%) ja kolmoset 5/27 (18,5%). Vaikka pistehanat ovat olleet kiinni, niin Suomen puolustus ja hyökkäyslevypallopelaaminen ovat pitäneet joukkueen tappiottomana.

Suomen tehokaksikon muodosti jälleen Aarnio (14/8/6 syöttöä/4 riistoa) sekä Kuier (15/15/5 riistoa/3 torjuntaa), jotka saivat pisteissä apuja Ebba Pekoselta (8/2/5 syöttöä) ja Venla Määttäseltä (7/4).

Suomi kohtaa alkulohkonsa viimeisessä ottelussa keskiviikkona Kosovon.

Lähde: Koripalloliiton tiedote