Miesten haastajamaajoukkue kiri komeaan voittoon – ”Hyvä voitto meille”

© Kuva: fiba.com

Suomi varmisti paikkansa kymmenen parhaan joukossa, kun Tshekki kaatui lopulta eheän joukkue-esityksen jälkeen 74-57. Viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa torstaina Kroatian, jossa voittajalle on tarjolla universiadien yhdeksäs sija.

Tshekki hallitsi ottelua ensimmäisen puoliajan ja se pääsi tauolle 33-30-johtoasemassa. Toisella puoliajalla Suomi meni menojaan ja otti lopulta selvähkön 74-57-voiton.

Voiton myötä varmistui se, että Suomen haastajamaajoukkueen loppusijoitus on kymmenen parhaan joukossa Napolin universiadeissa.

– Kuuman ja kostean ilman takia lattia ja pallo olivat liukkaita, jonka takia molemmille joukkueille tuli kaikennäköisiä tapahtumia ottelun aikana. Meidän hyökkäyksestämme paistoi peli-ilo tänään parin vähän nihkeämmän ottelun jälkeen, joten siinä mielessä tänään oli ehjempi esitys. Tshekin puolen kentän puolustus oli tänään passiivinen, mutta ottelu ei missään nimessä voitosta huolimatta ollut helppo, kommentoi joukkueen valmentaja Hanno Möttölä Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toisella puoliajalla saimme stoppeja ja sitä kautta juoksimme muutamia helppoja lay-upeja ja siihen päälle vielä heitimme kaaren takaa tarkasti. Tshekillä vain kahdeksan pelaajaa puki, joten jaksoimme paremmin puolustaa heitä toisella puoliajalla. Saimme hyviä syöttöralleja, joista pääsimme vapaisiin heittoihin. Tshekillä oli täällä kokenut joukkue, joten hyvä voitto meille, Möttölä avasi voiton avaimia.

Suomen pisteykkönen oli tarkasti kaaren takaa (3p: 5/7) osunut Edon Maxhuni, joka heitti 19 pistettä. Häntä säesti 15 pistettä tehnyt Andre Gustavson. Suomen levypalloykkönen oli yhdeksän irtopalloa hakenut Hannes Pöllä. Tshekin paras pistemies oli 12 pistettä tehnyt Jakub Tuma.

Suomi pelaa torstaina viimeisessä ottelussaan Kroatiaa vastaan sijoista 9-10. Universiadien finaalissa kohtaavat Suomen niukasti nujertaneet ja samasta alkulohkosta jatkoon painelleet Yhdysvallat ja Ukraina.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Järjetön diili: Teemu Pukki tekee ottelun 1. maalin – saat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili Casino Winnerille alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto, että Pukki tekee ottelun 1. maalin tiistaina Armeniaa vastaan.
  3. Jos Pukki tekee ottelun 1. maalin, saat 50€ ilmaisvedon.