Naisten haastajamaajoukkue komeaan voittoon – ”Todella kovan luokan suoritus meiltä”

© Kuva: fiba.com

Suomen naisten haastajamaajoukkue sijoittui keskiviikkona Napolin universiadeissa yhdeksänneksi voittamalla Unkarin 44-75 (22-35). Suomi lähti peliin altavastaajana, mutta todisti sisunsa häikäisevän hyvällä susipelaamisella.

Vaikka Unkarin joukkueesta löytyi Eurocupia myöten kolunneita pelaajia, niin Suomi löi vastustajalleen jauhot suuhun jo alussa. Suomi kokosi kaksinumeroisen johdon vieden avausneljänneksen 12-25, piti johdon loppuun asti, kunnes päätösneljänneksellä hyökkäys purskahti todenteolla ja ero kasvoi kolmeenkymmeneen.

– Todella kovan luokan suoritus meiltä, suorastaan häikäisevä. Totta puhuen, kun katsoimme ennakkoon videolta, niin pidimme mahdollisuuksiamme voittoon aika pieninä, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Mutta tämä todistaa, että Euroopan ja koko maailman huippujoukkueilla on vaikeuksia suomalaista peli-identiteettiä vastaan. Heitimme suomalaisella heittojakaumalla, emme kauhean hyvin edes, mutta liikutimme palloa ja puolustimme aivan pirun hyvin.

Suomen kärkinimiin Unkaria vastaan kuuluivat Sara Bejedi (15/3), Lotta-Maj Lahtinen (13/1/3 riistoa), Veera Pirttinen (10/2), Helmi Tulonen (10/5) ja Anniina Äijänen (7/8).

Voiton myötä Suomi sijoittui universiadeissa yhdeksänneksi.

– Turnauksen kokonaisanti on, että keskittymällä meille ominaisiin asioihin ja jatkamalla samaa työtä, niin tulevaisuus näyttää valoisalta. Meille ominaiset asiat ovat rohkea heittäminen, pallonpaine, kentän juokseminen sekä pallon ja pelaajien liike.

– Jokaisessa turnauksen joukkueessa oli loistavia pelaajia ja kenenkään meidän joukkueesta ei tarvitse hävetä heidän rinnallaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.