Ensi kaudeksi Tampereelle saapuu mieluinen paluumuuttaja. Tampereen Pyrintö on solminut kaksivuotisen sopimuksen Benjamin “BJ” Raymondin, 32, kanssa. Viimeksi mies nähtiin Pyrinnön väreissä kaudella 2013-2014, kun Pyrintö viimeksi juhli Suomen mestaruutta.

198-senttinen iso laitahyökkääjä pelasi viime kauden Italialaisen Le Naturelle Imola Basketin riveissä. Xavier Universityn kasvatti pelasi 33,5 minuutin keskiarvolla tehden ottelua kohden 20,5 pistettä ja ottaen 6,5 levypalloa. Vapaaheitot Raymond upotti 84% tarkkuudella.

(Kaudella 2013/-14 Raymond oli kentällä keskimäärin 30 minuuttia tehden 17.1 pistettä ja otti 7.1 levypalloa ottelua kohden.)

– Mahtavaa saada monelle tuttu pelaaja takaisin. BJ on pelannut hienon uran Italiassa ja nyt paluu Pyrinnön paitaan on monella tapaa iso juttu. BJ tuo joukkueeseen kokemusta, johtajuutta, korintekovoimaa ja puolustuspäähän ison avun. Monipuolisena pelaajana pystyn käyttämään häntä eri pelipaikoilla ja tämä on sellainen asia, joka tulee aiheuttamaan varmasti vastustajille päänvaivaa. Iso kiitos GM Elisalle, joka mahdollisti tämän sopimuksen isolta osalta, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen toteaa seuran sivuilla.

Mestaruuskevään jälkeen Raymond ja Pyrintö ovat pysyneet tiiviissä yhteydessä, ja monet ovat osanneetkin odottaa Raymondin paluuta Italian kentiltä takaisin Pohjoiseen:

– Usein ennen uuden kauden alkua moni kannattaja kyselee joko BJ tulee takaisin. Hienoa miten palaset loksahtivat kohdalleen ja olemme tilanteessa, että BJ lentää Suomeen elokuun puolessa välissä. Se, että BJ halusi kahden vuoden sopimuksen, on meille iso ylpeydenaihe, iloitsee Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen.

Raymond tulee myös kauden ohella auttamaan nuoria koripalloilijoita tarjoamalla pelaajille mahdollisuuden lisäharjoittelulle.

Raymondin sopimuksen myötä Pyrinnöllä on myös voimassa olevat sopimukset Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Lassi Kilpisen, Ville Haapojan ja Osku Heinosen kanssa. Pyrintö julkaisee lisää sopimuksia lähiaikoina.