16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi Kisakallion Susi Training Centerissä Hollannille 61-69 (29-29).

16-vuotiaiden poikien maaottelussa Kisakalliossa Suomi ja Hollanti etenivät rinta rinnan pitkälle päätösneljännekseen asti, mutta viimeisen viiden minuutin aikana hollantilaiset vetivät pidemmän korren. Viimeiset viisi minuuttia menivät vieraille 7-15.

– Tälle leirille lähdettäessä tehtiin valinta, että tarkennetaan ja laajennetaan pelaamisen vaihtoehtoja. Tämä tuottaa tiedollista kuormaa väistämättä tässä vaiheessa pelaajille ja odotettavissa oli, että se saattaa näkyä näissä peleissä ylimääräisenä miettimisenä, hidasteluna ja sekavuutena erityisesti hyökkäyspäässä, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toiveissa oli, ettei se olisi näkynyt ihan näin sekavana hyökkäyksenä, mutta näin tällä kertaa. Oltiin ahkeria, mutta ei kovin älykkäitä. Hommat kehittyvät harjoittelemalla ja siihen meillä on hyvin aikaa. Susipuolustus oli kuitenkin oikeinkin paikallaan tänään. Tällaisella puolustusilmeellä meillä on erittäin isot mahdollisuudet pysyä voittotaistelussa pelissä kuin pelissä.

Eric Chime (15/6/3 riistoa) kuului rohkealla siirtymä- ja puolustuspelaamisellaan Suomen parhaimmistoon. Chimen lisäksi nailonia kuluttivat Ville Tolonen (10/3), Gezim Bajrami (10/3) sekä suoraviivaisesti ensimmäisen maaottelunsa pelannut Ahti Vehmainen (8/0/4 riistoa).

Hollannin ykkösnimi oli 23 pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä tehtaillut Armin Strojil.

Suomi ja Hollanti kohtaavat uudestaan sunnuntaina kello 17:30 Kisakallion Susi Training Centerissä.