16-vuotiaille pojille revanssi Hollannista – ”Sinnikkyyttä osoittava voitto”

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantaina Hollannille Kisakallion Susi Training Centerissä hävinnyt Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue sai revanssinsa nousemalla 63-62 (22-31) -taisteluvoittoon. Sudenpennut oli pahimmillaan 16 pisteen takana, mutta kykeni nousemaan ohitse viimeisen viiden minuutin aikana ja suojelemaan johtoasemaansa loppusummeriin saakka.

– Arvokas ja sinnikkyyttä osoittava voitto! Ensimmäisellä puoliajalla tennistermein unforced errors -kategorian menetyksiä tuli hurjan paljon, mutta puolustus piti meidät pelissä. Kolmannella jaksolla näytti jo hankalalta, kun pallo ei meinannut vieläkään millään löytää koriin, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Mutta kyllä nämä pojat ahkerasti ja yhdessä jaksavat kamppailla puolustuksessa ja sen ansiosta taas peliin mukaan päästiin. Stoppien kautta avoimelle kentälle ja liikkeen jatkamisen kautta hyökkäyslevypalloihin oli hyökkäyksen resepti tänään.

Suomen pistemiehiin ottelussa kuuluivat Eino Pällijeff (18/8/4 riistoa), Aku-Petteri Kuusinen (14/0) ja Miro Little (4/2/6 syöttöä/7 riistoa).

– Nautitaan tästä hyvästä voitosta päivä. Sitten palaudutaan, lataudutaan ja valmistaudutaan kohtaamaan ensi viikon lopulla puolustava Euroopan mestari Kroatia kotikentällä kahdesti. Tämä on hieno mahdollisuus tähän vaiheeseen kesää!

Lähde: Koripalloliiton tiedote