Viime kaudella ensimmäisen vuotensa ulkomailla pelannut Heta Äijänen, 21, on tehnyt jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan BG Donau-Riesin kanssa.

186-senttinen Tampereen Pyrinnön kasvatti pelasi lupaavan tulokaskauden Bundesliigassa murtautuen Donau-Riesin pelaavaan rotaatioon ahkeroiden keskimäärin yli 10 minuuttia parketilla. Tilastoriveiksi muotoutui 1,9 pistettä ja 1,7 levypalloa ottelua kohden.

Donau-Ries jäi kirvelevästi ulos pudotuspeleistä keväällä ja joukkueessa alkoi myllerrys. Päävalmentaja vaihtui uuteen ja suuri osa runkopelaajista ei jatka enää joukkueessa.

– Uuden valmentajan kanssa näkemykset ensi kaudesta ja omista tavoitteista kohtasivat, joten päätös jatkosta oli helppo tehdä. Pidin myös joukkuekavereista, seurasta sekä kaupungista. On hienoa päästä hyvään ympäristöön takaisin, Äijänen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

– Lähden kauteen parantamaan itseäni pelaajana ja haluan vahvistaa rooliani joukkueessa. On helpompi lähteä Bundesliiga-kauteen, kun tietää vastustajista ja pelin tasosta. Se on motivoinut tekemään kovasti töitä nyt kesällä.

– Sarja oli viime kaudella tiukka loppuun asti. Lähdemme taistelemaan, totta kai, playoff-paikasta. Näillä näkymisen siihen pitäisi olla hyvät saumat. Odotan innolla kautta.

Ennen siirtymistään ulkomaille Äijänen ehti pelata neljä kautta Naisten Korisliigaa: kaksi kautta kasvattajaseurassaan Pyrinnössä, yhden Catz Lappeenrannassa ja yhden Äänekosken Huimassa. Nuorten maaotteluita Äijäselle on kertynyt 33 kappaletta.