Kesän universiadijoukkueen kapteeni Elina Koskimies, 22, siirtyy neljän Americanissa vietetyn yliopistovuoden jälkeen Espanjan kakkossarjaan ammattilaiseksi. Koskimiehen uusi osoite on galdakaolainen GDKO Bizkaia Ibaizabal.

Wartti Basket -kasvatti siirtyi Tapiolan Hongasta NCAA-parketeille kaudeksi 2015/16 ja on viettänyt rapakon takana Americanin yliopistossa viimeisen neljä kautta. Koskimies pääsi jo tulokaskaudellaan isoille minuuteille ja seniori-kaudellaan hän pelasi keskimäärin vajaat 33 minuuttia 10,7 pisteen ja 3,8 levypallon keskiarvoilla.

– On hienoa, että minulle aukesi mahdollisuus päästä ulkomaille ammattilaiseksi. Neljä vuotta jenkeissä kasvatti paljon ihmisenä ja pelaajana, mutta nyt on kiva palata takaisin Eurooppaan ja eurooppalaiseen pelityyliin. Espanja on todella hyvä koripallomaa, joten odotan jo innolla ensi kautta ja sen tuomaa kokemusta, Koskimies kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Koskimies tunnetaan erinomaisena heittäjänä, jonka vapaaheittoprosentti 93,3% majaili läpi hänen viimeisen NCAA-kauden koko Yhdysvaltojen yliopistosarjan kärkikymmenikössä.

– Meillä on kasassa kilpailukykyinen joukkue ja tavoitteena on paras mahdollinen sijoitus. Valmentajan mukaan kamppailu sarjan kärkipaikoista tulee tällä kaudella olemaan kovaa, mutta lähdemme taistelemaan kaikesta.

– Henkilökohtaisena tavoitteena ensi kaudella on tottua taas eurooppalaiseen koripalloon ja, totta kai, mennä eteenpäin pelaajana. Pitkällä tähtäimellä tavoitteeni on päästä pelaamaan Euroopan huippusarjoissa, mutta myös nauttia jokaisesta kokemuksesta ja siitä, mitä koripallo minulle antaa.

Koskimiehelle on kertynyt runsaasti edustuksia Suomen paidassa. Nuorisomaajoukkueissa hän on pelannut 58 ottelua, haastajamaajoukkueessa kuusi ja naisten maajoukkueessa jo 16 kappaletta. Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on tyytyväinen suojattinsa siirtymisestä Espanjaan.

– Elina on monipuolinen, pystyy pelaamaan monia paikkoja molemmissa päissä kenttää, erittäin älykäs ja todella kova heittäjä. Elinan rooli Susiladiesin seuraavan askeleen ottamisessa on iso ja tämä sopimus on hyvä askel Yhdysvaltojen vuosien jälkeen, Salminen kommentoi.