20-vuotiaiden maajoukkueelle selvä tappio EM-kisoissa – ”Puolustuksessa olimme koko ottelun ajan askeleen jäljessä”

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Matosinhosissa Suomi joutui toteamaan loistavasti heittäneen Tshekin paremmakseen loppunumeroin 105-79 (55-47). Sudenpentujen pelit jatkuvat huomenna alkulohkon päätösottelussa Romaniaa vastaan.

Tshekki aloitti pelin heittäen äärimmäisen tarkasti ja sama heittovire jatkui loppuun asti. Kaikesta huolimatta Sudenpennut pysyi iskuetäisyydellä – kolmannen neljänneksen puolivaiheilla vielä kahden pisteen päässä 60-58. Tshekki juoksi kuitenkin neljänneksen loppuajan taululle lukemat 24-5, mistä Suomi ei enää toipunut.

– Positiivista oli, että hyökkäyksessä pystyimme luomaan hyviä paikkoja ja saimme heittoja sisään. Mutta puolustuksessa olimme koko ottelun ajan askeleen jäljessä. Kun vastustaja vielä osui noin hyvin, niin se alkoi syömään moraalia, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ikävää on, että olemme joutuneet pelaamaan alkuturnauksen ilman meidän ainoita nelospaikan pelaajia Ville Virtaharjua ja Eetu Villaa, jotka ovat sivussa loukkaantumisten takia.

Hyökkäyspäässä Suomen onnistujiin kuuluivat Henry Boyd (15/1), Tomas Pihlajamäki (14/1), Jesper Granlund (14/2) ja Niilo Kärkkäinen (10/2).

61,3 prosentin tarkkuudella kolmosensa (19/31) heittäneen Tshekin kuumimmat ranteet kuuluivat Jan Zidekille (23/4), Vit Krejcille (20/4/8 syöttöä) ja Filip Novotnylle (19/7).

Suomi jatkaa pelejään keskiviikkona myöhäisottelulla kello 22:30 Romaniaa vastaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.