Kaksi erinomaista kautta Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut Salon Vilppaan kasvatti ja Susijengin takamies Roope Ahonen, 29, jatkaa kolmannelle kaudelleen Espanjassa.

Ahosen uusi työnantaja on viime keväänä ACB-liigasta tipahtanut CB Breogán, joka hakee uutta nousua Espanjan pääsarjaan. Ahosen ja Breogánin välinen sopimus on 1+1-vuotinen.

Kevään 2019 päätyttyä Ahosen edustaman CB Oviedon osalta puolivälierätappioon lähti Ahonen kartoittamaan mahdollisuuksiaan allekirjoittaa sopimus Espanjan pääsarjaa pelaavien joukkueiden kanssa.

Kiinnostusta ACB-liigasta löytyi, mutta ACB:sta takaisin kakkosliigaan tipahtaneen Breogánin tarjoama sopimus oli lopulta liian hyvä ohitettavaksi.

– Yksi ACB-jengi tunnusteli jo kevättalvella mahdollisuuksiani siirtyä pääsarjaan kesken kauden, joten luonnollisestikin nälkä kasvoi syödessä ja tahdoin tarkastella, josko nyt olisi aika siirtyä vielä pykälää korkeammalle sarjatasolle, Ahonen kertoo tunnelmistaan kauden päättymisen jälkeen.

– Breogán esitti minulle sopimustarjouksen jo heti kauden päätyttyä, mutta pidin neuvotteluja käynnissä kolmen ACB-joukkueen kanssa. Lopulta Breogán palasi uudella sopimustarjouksella, joka oli aivan liian hyvä hylättäväksi, Ahonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Vuosina 1984-1995 ja 1999-2006 ACB-liigassa pelannut Breogán päätti pitkän taivalluksensa Espanjan kakkosliigassa kevään 2018 nousujuhliin. Viime kaudella Breogán jäi kuitenkin ACB-liigan hännille ja hakee ensi kaudella uutta vauhtia kakkosliigasta. Joukkueen tavoite on nousta keväällä 2020 takaisin ACB:hen entistä kovemmalla satsauksella.

– Päävalmentajan ja seuran presidentin kanssa puhuttuani vakuutuin siitä, että Breogánilla on kestävä suunnitelma ja minulla iso rooli nousupyrkimyksessä. Sopimus sisältääkin pykälän jatkosta, mikäli onnistumme nousemaan ACB:hen ensi kauden päätteeksi.

Ahoselle 2018-19 oli ammattilaisuran tähän asti paras kausi. Veteraanitakamies urakoi ”Euroopan parhaaksi kakkosliigaksi” kutsutussa LEB Orossa 11,5 pistettä, 4,0 syöttöä ja 2,1 levypalloa ottelua kohden.

– Koutsini oli vanha maajoukkuetakamies ja häneltä tuli paljon luottamusta. Ei tarvinnut vilkuilla taaksepäin, vaan koutsi antoi vapauksia ja vastuuta ja uskoi että olen luottamuksen arvoinen. Kiva huomata kehityksen jatkuvan näin ”vanhoilla päivilläkin”.