16-vuotiaille pojille selvä tappio Kisakalliossa – ”Parannettavaa on paljon”

© Kuva: Ilari Isotalo

16-vuotiaiden poikien kahden kotimaaottelun ensimmäisessä osassa Kroatia veti pidemmän korren Sudenpennuista Kisakallion Susi Training Centerissä. Kroatia karkasi ensimmäisellä puoliajalla ulottumattomiin ja nappasi 50-81 (16-47) -voiton.

– Erittäin kunnioitettava on tämä Kroatian koripallokulttuuri. Suomalaisen koripallon näkökulmasta on tärkeää, että pääsemme tällaisten haasteiden ääreen jatkuvasti, jotta kehityksemme voi jatkua kohti Euroopan kirkkainta kärkeä, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Näin tasokkaan haasteen kohdatessamme emme saa ottaa taka-askeleita ja ruveta epäröimään, vaan on uskallettava heittäytyä peliin ja pelattava rohkeasti niin yksilöinä kuin erityisesti yhdessä. Ottelun voittajasta ei puoliajan jälkeen valitettavasti ollut epäilystä, mutta toinen puoliaika antoi lupauksia siitä, että kykenemme nostamaan tasoamme. Parannettavaa on paljon ja sitä sinnikkäästi lähdetään tekemään.

Suomen parhaimpiin pistemiehiin kuuluivat Tuukka Juntunen (14/2), Aku-Petteri Kuusinen (10/1) ja Eino Pällijeff (10/4). Kroatian tykkeihin kuuluivat mm. Tomislav Ivisic (14/9) ja Duje Brala (12/7).

Suomi ja Kroatia kohtaavat uudestaan Susi Training Centerissä lauantaina kello 13:00.

Lähde: Koripalloliiton tiedote