Helsinki Seagulls on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Antti Kanervon kanssa.

Huimat 399 Korisliiga-ottelua urallaan pelannut Kanervo on tuttu kasvo Töölön Kisahallin kotiyleisölle kaudelta 2017-2018, jolloin hän oli mukana Lokkien vahvuudessa voittamassa SM-pronssia. Sopimukseen ei sisälly ulkomaanoptiota.

30-vuotias Äänekoskelta kotoisin oleva 193-senttinen takamies pelasi edelliskauden Islannin pääsarjassa Stjarnanin joukkueessa 31 ottelua, joissa hän tilastoi vakuuttavat tehot: 16.9 pistettä, 3.4 levypalloa ja 2.2 syöttöä ottelua kohden. Stjarnan voitti Islannin cupin mestaruuden helmikuussa, jonka finaaliottelussa Kanervo oli isossa roolissa tehoin 11 pistettä, 2 levypalloa, 3 syöttöä ja 2 riistoa.

– Olen näköjään niin mieltynyt pohjoismaisiin pääkaupunkeihin, sillä nyt alkaa jo kolmas kausi putkeen sellaisessa. Odotan innolla syyskuuta, tuttua ympäristöä ja Seagullssin kanssa työskentelyn alkamista. Uskon, että meillä on erittäin kilpailukykyinen joukkue kasassa, Kanervo toteaa Seagullsin tiedotteessa.

Tuore Gulls-hankinta on tuttu kasvo myös Susijengistä, jossa hän on edustanut Suomea 29 ottelussa, joiden lisäksi hän on pelannut lähes 100 maajoukkueottelua haastaja- ja nuorten maajoukkueissa.

Ilarin [Seppälä] lähdettyä Ranskaan, suomalaisosastomme kaipasi lisäystä. Saimme merkittävästi lisää tulivoimaa Antin muodossa. Meillä on yhteistä historiaa Kauhajoelta, joten molemmat tietää mitä saa. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että Äänekosken pommittaja valitsi Helsingin ja Seagullsin, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo.

Kanervon palkintokaapista löytyy Seagullsissa voitetun SM-pronssin ja Islannin cup mestaruuden lisäksi kolme SM-hopeaa, kaksi SM-pronssia, kaksi Suomen cupin mestaruutta, sekä Ranskan ProB:n Leaders Cupin voitto. Näiden Lisäksi hänet valittiin uransa alkutaipaleella 1A divisioonan vuoden pelaajaksi 2007 – 2008 ja Korisliigan vuoden tulokkaaksi 2008-2009.

Syntyneen sopimuksen myötä Helsinki Seagullsin kotimainen runko on erittäin vahva. Daniel Lindnerin voimassa olevan sopimuksen lisäksi joukkue on solminut jatkosopimuksen Tuukka Kotin, Timo Heinosen ja Ricky Waxlaxin kanssa, joiden lisäksi joukkueen vahvuuteen on liittynyt Susijengin kapteeni Shawn Huff.