Katajan europelivastus arvottu – joensuulaiset havittelevat suomalaista korishistoriaa

Joensuulaisen Kataja Basketin kahdeksas europelikausi käynnistyy lokakuun 2. päivä kamppailulla paikasta FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen. Vastustajaksi keskiviikkona Münchenissa suoritetussa arvonnassa valikoitui Tartto.

Joukkueet kohtaavat 2.10. Virossa ja 9.10. Joensuussa. Jatkopaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Tänä vuonna 70 täyttävä Kataja Basket saattaa jo karsintavaiheessa tehdä kotimaista koripallohistoriaa, sillä helsinkiläisen Torpan Poikien saavuttaminen europelien voittotilastossa on enää yhden tuuletuksen päässä.

ToPo on ollut jo vuosikymmeniä omaa luokkaansa voittotilastossa lukemallaan 36. Sen jäljessä eniten virallisia kansainvälisiä otteluvoittoja ovat napsineet 2010-luvulla kovaa nousua tässä tilastossa tehneet Tampereen Pyrintö ja Kataja, kummallakin on 35 voittoa.

FIBA Europe Cup (FEC) -karsintapareja on tällä kaudella kaikkiaan viisi ja karsinnan selvittäville on tiedossa varma paikka alkulohkoon H, jonka muut joukkueet ovat Körmend (HUN) sekä häviäjät Mestarien Liigan (BCL) karsintapareista Nizhny Novgorod (RUS)-Legia (POL)/Pristina (KOS) ja Keravnos (CYP)-Bakken Bears (DEN). Mikäli BCL-karsinnassa pudonnut joukkue ei halua vastaanottaa paikkaa FEC:iin, täytetään alkulohkot viimevuotiseen tapaan FEC-karsinnassa pudonneilla joukkueilla, jotka on sitä ennen rankattu ”paremmuusjärjestykseen”.

Lohkovaihe käynnistyy 23. lokakuuta.

Lähde: Katajan kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.