Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue nappasi kovan päänahan Kisakallion Susi Training Centerissä, kun Suomi voitti kovan puolustuksensa turvin Turkin 78-57 (35-19). Suomi pelaa Turkkia vastaan uudestaan perjantaina Pasilan urheiluhallissa kello 14:30.

Alkumetreistä lähtien oli selvää, että tänään suomalaisten puolustus oli uomissaan. Aggressiivinen ja jokaisen parketin neliömetrin kattanut puolustus tilkitsi etenkin ensimmäisen puoliajan Turkin pistehanat.

– Olimme puolustuksessa todella hyviä. Pelasimme muutamaa erilaista pelaajavartiointia, joka pakotti vastustajan ulos heidän pelistään, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Turkki ei missään vaiheessa kyennyt tulemaan edes iskuetäisyydelle, vaikka koitti passivoida suomalaisia muun muassa paikkapuolustuksessa.

– Voitimme todella hyvän joukkueen. Puolustuksen intensiteetti oli korkealla ja kamppailimme jokaisesta pallosta.

Suomen pisteykkönen oli huimasti 7/9 kolmosensa heittänyt Lotta Vehka-aho, jonka illan saldo oli 23 pistettä ja kaksi levypalloa. Lotta-Maj Lahtinen (14/6) oli myös vireessä tarjoillen kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Latifa Amzil (5/4) ja Elina Arike (8/8) erottuivat myös monista suomalaisonnistujista.