Työtön NBA-mestari murtui kyyneliin puhuessaan epävarmasta tulevaisuudestaan – video

© Kuva: Getty Images

Toronto Raptorsin kanssa NBA-mestaruutta juhlinut Jeremy Lin on edelleen vailla seuraa. Lin kertoi tunteellisessa puheessa tilanteestaan ja sen vaikeudesta.

Linin NBA-uraan on mahtunut sekä ylä- että alamäkiä. Harvardin yliopistosta valmistunut takamis aloitti NBA-uransa 2010 Golden State Warriorsissa, muttei pystynyt lyömään joukkueessa läpi. Siirto New York Knicksiin kuitenkin toi hänet ihmisten tietoisuuteen. Lin siirtyi Knicksin riveihin joulun jälkeen vuonna 2011, mutta joutui odottamaan kunnollista näyttöpaikkaa aina helmikuuhun saakka. Hän nappasi lopulta paikan avausviisikossa ja tehtaili kauden tilastoikseen lopulta 14,6 pistettä, 6,2 pistettä ja 3,1 levypalloa.

Sen jälkeen hänen uransa on ollut vaihteleva ja loukkaantumisten sävyttämä. Hän on pelannut sekä Houstonissa, Lakersissa, Charlottessa, Brooklynissä, Atlantassa ja viimeksi Torontossa. Tällä hetkellä hän on vapaa agentti ja etsii itselleen uutta seuraa.

Taiwanilaiset sukujuuret omaava Lin kertoi tilanteestaan Taiwanissa pelattavassa tilaisuudessa.

– Joka vuosi tilanne on vaikeampi. Meillä on sanonta englanniksi, että kun putoat pohjalle, niin ainoa tie on ylöspäin. Mutta pohja tuntuu koko ajan syvenevän minun kohdallani. Vapaan agentin aika on ollut vaikea. Minusta tuntuu, että jollain tasolla NBA on luovuttanut minun suhteen, Lin kertoi liikuttuneena.

Lin siirtyi kesken kauden Torontoon ja jäi vähälle vastuulle. Runkosarjan aikana peliminuutteja tuli vielä lähes 19 minuutin keskiarvolla ja pisteitä kertyi keskimäärin 7,0. Pudotuspeleissä hän esiintyi kuitenkin vain kahdeksassa ottelussa reilun muutaman minuutin keskiarvolla.

– Kauden jälkeen minun piti valmistautua tälle Aasian matkalle ja se oli viimeinen asia, jonka halusin tehdä, sillä tiesin, että kuuden viikon ajan minun pitää vain hymyillä. Puhuisin mertaruudesta, jota en mielestäni oikein ansainnut. Puhuisin koripallon tulevaisuudestani, jota en tiedä haluanko sitä. Rehellisesti, se on noloa. Se on vaikeaa.

– Olen vain täällä kertomassa, että älä luovuta. Niille jotka teette kovasti töitä, muttette näe tuloksia, älkää luovuttako, Lin jakoi ohjeita.

Vaikka Linin ura NBA:ssa on vaakalaudalla, on Moskovan TsSKA tiettävästi kiinnostunut hankkimaan miehen riveihinsä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.