Suomen miesten koripallomaajoukkue pelasi kesän ensimmäisen harjoitusottelunsa, kun se kohtasi MM-kisoihin valmistautuvan Liettuan vieraskentällä. Liettua oli ottelussa vahvempi 80-60 (41-31).

Nuorekas Susijengi pystyi ajoittain pistämään Liettualle hanttiin, mutta

– Taulu kertoo rehellisen lopputuloksen, mutta mitään syytä ei ole painaa päätä pensaaseen. Liettua vei peliä 20 minuuttia, toiset 20 minuuttia pelattiin tasaväkisesti. Annoimme Liettualle hyvän harjoitusvastuksen ja parhaimmillamme saimme tasaväkisesti omalla liikkeellämme liettualaispuolustuksen avautumaan, Susijengin tuore apuvalmentaja Hanno Möttölä arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Liettua pääsi tekemään eroa vahvalla ensimmäisen puoliajan lopulla ja heti toisen puoliajan alkuun.

– Meille tuli pari lapsusta juuri ennen taukoa ja Liettua tuli erityisen kovalla intensiteetillä kopista kentälle. Saimme kuitenkin vielä kolmannella jaksolla Liettuan juoksun katkaistua ja eron pidettyä kohtuullisena, pohti Möttölä.

Suomelta nähtiin kentällä varsin nuorekas joukkue, jossa Aapeli Alanen, Edon Maxhuni ja Andre Gustavsson tekivät ensiesiintymisensä miesten maajoukkueessa. Lisäksi tulevaisuutta edustivat Mikael Jantunen, Hannes Pöllä ja Elias Valtonen. Nuoriso-osasto keräsi Möttölältä ansaitun tunnustuksen edesottamuksistaan.

– Vastassa oli varmasti paras joukkue, jota vastaan jokainen näistä pelaajista on päässyt pelaamaan. Liettuan nuorimmat pelaajat tänään olivat Domantas Sabonista (’96) lukuun ottamatta ’94-syntyneitä eli puolikin vuosikymmentä vanhempia. Siihen nähden erinomainen, ennakkoluuloton suoritus heiltä.

– Tietystikin vielä pieni minuuttiotos jokaiselta, mutta olen iloinen heidän puolestaan, Möttölä jatkaa.

Nuoriso-osasto pääsi näyttämään kyntensä ja esiintyi ennakkoluulottomasti.

– Toisella neljänneksellä pelasimme erinomaista koripalloa viisikolla, jossa kokemusta edustaneen kapteeni Huffin lisäksi kentällä olivat samaan aikaan Pöllä, Gustavson, Valtonen ja Jantunen. Siinä on pieni katsaus Susijengin tulevaisuuteen.

Susijengin joukkueessa nähtiin myös kokemusta. Erityisesti kaikkien aikojen eniten miesten maaotteluita pelannut Tuukka Kotti osoitti löytävänsä temppukirjastaan vielä uusia sivuja 38-vuotiaanakin, kun hän upotti kolmen pisteen heiton sisään maajoukkueessa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen.

– Tuukka varmaan parin nopean virheen jälkeen ajatteli, että jos ei tänään muuten saa palloa ilmaan, niin nyt yritetään, Möttölä hymyili.

– Tuukka oli paras levypallopelaajamme, toiseksi paras syöttäjämme ja heitti viisi pistettä kymmeneen minuuttiin, eli varsin hyvä suoritus myös kokeneemman osaston pelaajalta, Möttölä kiitteli.