Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue nappasi B-divisioonan EM-kisoissa alkulohkonsa ykkössijan voittamalla Bulgarian erinomaisen puolustuspelin turvin 41-70 (20-36).

Kolmen neljänneksen ajan Bulgaria oli Sudenpentujen pihdeissä yltäen kolmessakymmenessä minuutissa vain 25 pisteeseen. Kun peli oltiin jo ratkaistu, niin päätösneljänneksellä bulgarialaiset pääsivät kaunistelemaan lukemia.

– Voitimme erittäin atleettisen, todella fyysisen ja vauhdikkaan, mutta pienikokoisen Bulgarian. He saivat välillä meidät hämmennyksiin ja menettämään palloa turhaan atleettisuudellaan ja röyhkeydellään, mutta meidän puolustus piti läpi ottelun. Meillä oli pallossa kova paine ja Bulgaria ei saanut oikein mitään aikaiseksi, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kiteytti Koripalloliiton sivuilla.

Suomen syömähampaat muodosti tuttu kolmikko Lotta-Maj Lahtinen (12/7), Lotta Vehka-aho (19/1/6 syöttöä) ja Awak Kuier (13/10). Vaihtopenkiltä energiaa parketille toivat mm. Vera Mäenpää (5/2), Fanny Hulmi (2/3) ja Nea Kuisma (0/5).

Lohkovoiton myötä Suomi pääsi turnauksen toiselle kierrokselle F-lohkoon yksi voitto takataskussaan. Suomi saa vastaansa keskiviikkona Romanian ja torstaina Turkin.