16-vuotiaat pojat aloittavat EM-urakkansa torstaina – nousu siintää silmissä

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen B-divisioonan EM-kisat pyörähtävät käyntiin torstaina 8.8. Montenegron Podgoricassa. Suomen kanssa samassa alkulohkossa ovat Slovakia, Itävalta, Romania, Iso-Britannia ja Belgia.

Sudenpentujen valmistautuminen on PM-kisojen lisäksi sisältänyt kaksi tuplamaaottelua kotona (Hollanti ja Kroatia) sekä kaksi vierasottelua Latviaa vastaan.

– Valmistautuminen on edennyt isossa kuvassa kahdella tasolla. Meillä on ollut laadukas ohjelma ja hyvä toteutus sopivine haasteineen, mikä on auttanut kehittymistä näinä koripalloilijan polun alkuvuosina ja mahdollistaa jatkuvaa oppimista myös jatkossa, Suomen päävalmentaja Ville Neva aloittaa Koripalloliiton kotisivuilla.

– Kilpailullinen valmistautuminen on sujunut myös pääosin hyvin. Muutamat yllättävissä tilanteissa sattuneet loukkaantumiset ja sairastumiset ovat hidastaneet tietynlaisen kentällä syntyvän yhteispelin muodostumista erityisesti hyökkäyksessä, mutta toisaalta se on pakottanut meitä selviytymään yllättävistä tilanteista ja auttanut vielä tiiviimmän yhteishengen muodostumisessa. Tästä on muodostunut puolustusmielinen, yhdessä pelaava ja ahkera ryhmä, joka lähtee rohkealla mielellä kisoihin.

Ennakkoon Suomen kanssa lohkon kärkisijoista taistelevat urheilullinen Iso-Britannia ja taktisesti taitava Belgia. Eurooppalaisen koripallon taso on kuitenkin leveä, joten missään nimessä Romania, Itävalta ja Slovakia eivät valu heittopusseiksi, vaan ovat iskukykyisiä joukkueita.

– Pojat ovat käyttäneet kypsiä puheenvuoroja siitä, kuinka haluavat omalta osaltaan työskennellä suomalaisen koripallon tason edelleen nostamiseksi. Erityisesti 2003-syntyneet ovat puhuneet perinnön jättämisestä seuraavalle kilpailemaan saapuvalle ikäluokalle. Siispä kisojen näkökulmasta meidän tulostavoitteemme ovat turnauksen voittaminen tai sijoittuminen nousuun oikeuttavalle sijalle.

– Tulos on aina sivutuote siitä mitä ja miten tehdään. Ja siinä erityisesti poikien kypsyys on tullut esiin. Ytimenä on oman ja yhteisen parhaan tekeminen. Se tarkoittaa sitä, että kykenemme nauttimaan ja kehittymään turnauksen aikana mahdollisimman paljon.  Eli päivä ja hetki kerrallaan pelata tämän maajoukkuekauden parasta korista. Kentällä tämä ilmentyy erityisesti siinä, että voitamme taistelun helpoista koreista.

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa torstaina 8.8. Suomen aikaa kello 19:15 Iso-Britanniaa vastaan.

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue

# Nimi Syntymävuosi Kasvattajaseura
4 Aku-Petteri Kuusinen 2003 Karhu Basket
5 Tommi Lehtonen 2003 UU-Korihait
7 Joona Heinonen 2004 Munkkiniemen Kisapojat
8 Eric Chime 2004 Malmin Super Koris
9 Miro Little 2004 Tampereen Pyrintö
10 Ville Tolonen 2003 Sykki
11 Eino Pällijeff 2004 Pantterit
12 Ahti Vehmanen 2003 Isojoenrannan Sisu
13 Topias Mead 2003 BC Nokia
14 Mikael Parpala 2003 Hyvinkään Ponteva
15 Gezim Bajrami 2003 Tampereen Pyrintö
20 Arttu Kiviranta 2003 Tampereen Pyrintö

Päävalmentaja Ville Neva
Valmentaja Juho Kailio
Valmentaja Timo Parviainen
Head of Delegations Antti Koskelainen
Fysioterapeutti Markus Kangasvieri

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.