20-vuotiaat naiset taipuivat finaalissa – ”Arvosana koko turnauksesta on täysi kymppi”

© Kuva: fiba.com

20-vuotiaiden naisten B-divisioonan EM-kisoissa Suomi joutui tyytymään hopeaan, kun Bulgaria vei voiton loppulukemin 80-75 (42-36) Sudenpentujen kuonon edestä. Tappiosta huolimatta turnaus oli Suomen 20-vuotiaille naisille menestyksekäs paluu EM-tasolle, josta palkintona nousu A-divisioonaan ensi kesäksi.

Suomi piti johtoa hallussaan valtaosan ensimmäisestä puoliajasta, mutta toisen neljänneksen loppupuolella erinomaiset henkilökohtaiset taidot ja mainio heittäminen siirsivät kapulan Bulgarialle.

Sudenpennut kykeni pysymään iskuetäisyydellä loppuun saakka, siirtyen päätösneljänneksen toisella puoliskolla jopa pisteen johtoon. Muutama kriittinen menetys kuitenkin kostautui ja bulgarialaiset pääsivät tuulettamaan turnausvoittoa.

– Bulgarian kunniaksi täytyy sanoa, että jos me olemme kova urheilujoukkue, niin he olivat vielä astetta kovempi. He pistivät 40 minuuttia todella kovia heittoja sisään ja lopussa meiltä loppui jalka ja taktiikka, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomelta finaalipelin ykkönen oli Awak Kuier, joka keräsi komean tilastorivin 31 pistettä, 11 levypalloa ja 4 syöttöä. Pistetaakkaa kantoivat myös Lotta Vehka-aho (12/5/4 syöttöä), Elina Arike (11/6), Lotta-Maj Lahtinen (9/5/6 syöttöä) ja Saga Ukkonen (8/2).

Vehka-aho korjasi nimiinsä myös koko turnauksen pistekuningattaruuden (18,5 ottelua kohden) ja arvokkaimman pelaajan palkinnon. Tähdistöviisikkoon valittiin myös Kuier, joka 18,2 pisteellä per ottelu oli pistetilaston kakkonen.

Ennen tätä kesää Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue pelasi edellisen kerran vuonna 2006. Paluu oli menestyksekäs, kun palkintona oli välittömästi nousu A-divisioonaan.

– Arvosana koko turnauksesta näille tytöille on täysi kymppi. Nousu oli meidän tavoite ja se kaikkein tärkein asia, Salminen muistutti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.