Salossa pelataan taas kova turnaus Korisliigan alla

Vilppaan edustusjoukkue kauden 2019-2020 Korisliigaan on ollut valmis jo pitkään ja joukkue nähdään ensi kertaa parketilla 13.-14. syyskuuta pelattavassa perinteisessä Hanhivaara-turnauksessa.

Vilppaan ohella syyskuntoaan saapuvat testaamaan TLU/Kalev Tallinnasta, viime kevään hopeamitalisti Kouvolan Kouvot sekä mielenkiintoinen liiganousija Lahti Basketball. Viikonlopusta on tulossa todellinen salolainen palloilutapahtuma, sillä koripallon ohella Salohallissa pelataan myös lentopalloa LP Viestin isännöimänä.

Viikonloppu avataan koripallon parissa perjantaina kello 17:30, jolloin yhteen iskevät Kouvot ja Lahti. Kello 20:00 vauhtiin pääsevät isäntä Vilpas ja TLU/Kalev. Lauantaiaamusta kello yhdeksästä alkaen Salohalliin viritetään lentopalloverkot ja Mikasaa isketään lattiaan pitkin päivää. Verkot vaihtuvat koritelineisiin iltapäivällä, kun kello 16:15 kohtaavat TLU/Kalev sekä Kouvot. Kello 18:30 päätöspelissä Vilpas ottaa mittaa Lahti Basketballista. Sunnuntai on taas pyhitetty kokonaan lentopallolle.

Hanhivaara-turnaus antaa hyviä viitteitä, missä iskussa ollaan. Vilppaan amerikkalaisnelikko Tim Coleman, Jamuni McNeace, DJ Laster ja Reggie Dillard saapuu Salon katukuvaan elo-syyskuun vaihteessa ja ehtii ottamaan tuntumaan joukkueeseen vajaan parin viikon verran. Aikataulullisista syistä johtuen perinteinen Tallinnan turnaus jää siten Vilppaalta väliin tänä syksynä.

Tuttu kilpakumppani ja viime kevään Viron hopeamitalisti TLU/Kalev saapuukin tällä kertaa Salohalliin. Tallinna Ulikool/Kalev pelasi hyvän kauden Viron KML-liigassa. Se pudotti play-offeissa ensiksi Tartun 3-1 ja välierissä Taltech Tallinnan 3-0. Finaaleissa Viron powerhouse Kalev/Cramo ei ollut yllätettävissä ja se eteni mestariksi voitoin 3-0. Viron ja Latvian yhteisliigassa TLU/Kalev jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle saldolla 12-16. LEUBL:n mestaruus meni Latvian Ventspilsille, hopea VEF Rigalle. Martin Muurseppin valmentama Kalev on solminut tähän mennessä kaksi ulkomaalaissopimusta. 201-senttinen hollantilainen Julius van Sauers tulee Long Islandin yliopistosta, jossa hän vietti neljä vuotta ja toinen rookielaituri on Kyle Riddley (196cm).

Kouvolan Kouvot teki viime kevään Korisliigassa saman tempun, kun se tiputti ensiksi Pyrinnön 3-0 ja eteni finaaleihin kaatamalla Vilppaan ikimuistoisissa välierissä 4-3. Finaaleissa Kauhajoki oli lopulta parempi 4-1 marssien toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

Kouvolassa on tapahtunut hopeakauden jälkeen paljon muutoksia. Pitkäaikainen päävalmentaja Jyri Lehtonen vaihtui Tuomas Ojaan, joka toimi viime kaudella Seagullsin apuvalmentajana. Pelaajapuolella Tuomas Hirvonen ja Arttu Saarijärvi vaihtoivat Lahden pelipaitaan ja pitkäaikainen kapteeni Ville Kaunisto valitsi pelikenttien sijasta eduskunnan istunnot.

Jatkuvuutta Kouvoissa edustavat nuoret Severi Kaukiainen, Vili Nyman ja Teemu Knihtinen sekä jo kolmannen kautensa Kymijoen yläjuoksulla aloittava David Gonzalvez (31/193). Apua pitkään päähän tuo Korihaista siirtynyt 212-senttinen Mika Nuolivirta ja uusina niminä ryhmässä nähdään Oscar Storgård (Tarmo) ja Tomi Lommi (Kristika). Kouvot sainasi juuri toiseksi amerikkalaiseksi 196-senttisen Derrick Bardenin, joka pelasi peräti neljä kautta Luxemburgissa ja viime kausi kului Ranskassa. Kaksi ulkomaanoptiota on vielä käyttämättä.

Turnauksen kolmas vierasjoukkue Lahti Basketball nousi kevään päätteeksi takaisin Korisliigaan ja tuo sinne oman mielenkiintoisen värinsä. Petri Vellingin valmentama Lahti on sainannut tähän mennessä kaksi amerikkalaispelaajaa. Joukkueen liigaan nostanut Jarred Jones (201) jatkaa mastokaupungissa ja uutena nimenä nähdään 207-senttinen Desmond Hubert huippukoulu North Carolinasta. Hubert pelasi viime kauden Ruotsin Köpingissä. Kaksi palasta ulkomaanosastolle on vielä hakusessa. Perniöstä ja Vilppaasta tutun Henry Pwonon ura on kovassa nousussa. Lahden liiganousua juhlinut Pwono teki vähän aikaa sitten sopimuksen Saksan Bundesliigan Braunschweigiin.

Lahden takakenttää hallitsee Kouvolasta hankittu Tuomas Hirvonen ja Sami Ikävalko jatkaa joukkueessa. Kaiken kokenut Vesa Mäkäläinen ja Arttu Saarijärvi tuovat nousijaryhmään liigakokemusta.

Hanhivaara-turnaus Salohallissa

perjantaina 13.9.
17:30 Kouvolan Kouvot-Lahti Basketball
20:00 Salon Vilpas-TLU/Kalev (EST)

lauantai 14.9.
16:15 TLU/Kalev-Kouvolan Kouvot
18:30 Lahti Basketball-Salon Vilpas

Lähde: Vilppaan tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.